• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України

    Опубликовано: 2006-03-02 10:48:00

    Повідомлення

    про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України

    „Про затвердження Порядку погашення податкового боргу, який залишився несплаченим після закінчення процедури продажу активів платника податків за рахунок третьої особи”

    Відповідно до пункту 10.6 статті 10 Закону України від 21 грудня 2000 року №2181 „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” ДПА України розробила проект постанови Кабінету Міністрів України „Про затвердження Порядку погашення податкового боргу, який залишився несплаченим після закінчення процедури продажу активів платника податків за рахунок третьої особи”.

    Порядок передбачає запровадження механізму визначення відповідальною за погашення несплаченого після реалізації активів платника податків боргу третю особу та розмір такої відповідальності. Крім того, визначено процедуру перерахування коштів третьою особою в рахунок погашення податкового боргу платника податків та передбачено можливість стягнення податкового боргу з третьої особи у судовому порядку в разі відмови сплати визначеної суми у добровільному порядку.

    Відповідно до Порядку відповідальною особою за погашення податкового боргу платника податків визначається третя особа, яка протягом одного року до останнього дня граничного терміну погашення суми податкового зобов’язання такого платника податків придбала від нього активи за цінами, меншими ніж звичайні, або отримала їх у власність на безоплатній основі чи як безповоротну фінансову допомогу (крім благодійних внесків або пожертв неприбутковим організаціям або іншим набувачам благодійної допомоги відповідно до законодавства).

    Визначення відповідальної особи буде здійснюватись на підставі Рішення про визначення відповідальною за погашення залишкового податкового боргу платника податків третю особу, що приймається податковим органом за місцем реєстрації платника податків. Рішення може бути прийняте у разі наявності податкового боргу, який залишився непогашеним після закінчення процедури продажу активів платника податків, або у разі їх відсутності. Рішення прийматиметься на підставі акта документальної перевірки або іншого документа, який засвідчує реалізацію платником податків активів третій особі за цінами, меншими ніж звичайні, або передачу активів на безплатній основі чи надання безповоротної фінансової допомоги.

    Реалізація проекту дозволить залучити додаткові джерела погашення податкового боргу платника податків за рішенням органу стягнення та збільшення дохідної частини бюджету.

    Проект постанови Кабінету Міністрів України „Про затвердження Порядку погашення податкового боргу, який залишився несплаченим після закінчення процедури продажу активів платника податків за рахунок третьої особи” та аналіз впливу цього регуляторного акта розміщено на веб-сайті Державної податкової адміністрації України (www.sta.gov.ua) в підрозділі „Проекти нормативно-правових актів” розділу „Проекти законодавчих та нормативно-правових актів” та на сайті регуляторних актів, створеному Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.rp.org.ua).

    Пропозиції та зауваження до зазначеного проекту постанови Кабінету Міністрів України від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються впродовж 1 місяця з дати його оприлюдненняна адресу розробника: поштову – 04655 МСП, м. Київ-53, Львівська пл., 8, ДПА України, Департамент погашення прострочених податкових зобов’язань, електронну – vgoverdovskaya@sta.gov.ua.

    Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 й електронну – business-rada@kmu.gov.ua та на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11 й електронну – press@dkrp.gov.ua.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.