• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Хмельницькому відбулось засідання експертної групи Українського фонду соціальних інвестицій

    Опубликовано: 2006-03-02 14:38:00

    1 березня у м. Хмельницький відбулось чергове засідання обласної дорадчої експертної групи Українського фонду соціальних інвестицій(УФСІ) за участі заступника Міністра праці та соціальної політики В. Дьяченка.

    На засіданні розглядалося питання про стан впровадження 19 найкращих моделей з інноваційних соціальних послуг, які було відібрано у ході І та ІІ туру конкурсу та їх співфінансування ( до 20 % вартості мікропроекту). Усі вони різні і за вартістю, і за масштабністю, і за кількістю учасників. Приміром, впровадження деяких обійдеться лише у шістдесят тисяч гривень, інших - більш як у півмільйона. Та, водночас, і надзвичайно схожі, бо спрямовані на підтримку людей, які не можуть самотужки справитися із своїми проблемами.

    Окрім того, на засіданні розглядалися можливості щодо співфінансування моделей з інноваційних соціальних послуг для вразливих груп населення, які було відібрано у ході ІІІ-го туру конкурсу. Остаточний перелік, який буде винесений на розгляд наглядової ради під головуванням в.о. Віце-прем’єр-міністра В. Кириленка, стане відомий вже в середині березня поточного року.

    До речі, на базі створених інноваційних моделей соціальних послуг розроблятимуться стандарти якості соціальних послуг.

    Також у соціальних установах Хмельницької області, де УФСІ підтримує інноваційні проекти, цього року тестуватиметься методологія вимірювання діяльності соціальних установ та персоналу, над якою на заразі УФСІ працює спільно із Міністерством праці та соціальної політики України.

    Загальні відомості

    Другий рік триває робота Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) у Хмельницькій та Харківській пілотних областях зі створення соціальних послуг вразливим групам населення.

    Протягом І та ІІ туру конкурсу мікропроектних пропозицій, які пройшли у 2005 році, відібрано до впровадження 38 мікропроектів з надання інноваційних соціальних послуг. Для 15 з них впродовж березня-липня 2005 році розроблено дизайн. В процесі розробки дизайнів сформовано моделі соціальних послуг та стандарти діяльності організацій для 11 цільових груп, серед яких діти вулиці, діти сироти, люди похилого віку, які потребують сторонньої допомоги, люди, які повернулися з місць позбавлення волі, жінки та діти, які зазнали насильства, діти та дорослі з фізичними обмеженнями, інтелектуальними і психічними розладами.

    Наприкінці 2005 року УФСІ оголосив ІІІ тур конкурсу мікропроектних пропозицій з інноваційних соціальних послуг для вразливих груп населення. У лютому та березні 2006 року здійснюватиметься оцінки мікропроектних пропозицій та відбір мікропроектів до впровадження.

    Наразі, очікується, що 70 інноваційних соціальних послуг буде реалізовано в межах Проекту „Фонд соціальних інвестицій” до кінця 2007 року.

    Позитивний досвід Хмельниччини буде поширений на інші регіони і створить підґрунтя для реформування системи соціальних послуг вразливим групам населення в Україні.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.