• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент доручив створити комісію, яка розробить програму реформування ЖКГ у 2006 році

    Опубликовано: 2006-03-02 15:25:00

    Реформування житлово-комунального господарства потребує консолідованих зусиль усіх зацікавлених сторін та залучення широких кіл громадськості. Про це заявив сьогодні Президент Віктор Ющенко, виступаючи на всеукраїнській нараді, присвяченій реформуванню ЖКГ.

    Необхідною умовою вдалої перебудови галузі, на переконання Президента, є злагоджене дотримання в усіх регіонах України спільної програми дій, спрямованих на реформу.

    За результатами наради Президент доручив створити комісію з фахівців, працівників профільних відомств і міністерства, яка протягом 30 днів опрацює всі пропозиції, що були представлені на сьогоднішньому зібранні. Після цього комісія на черговій нараді має представити документ, який визначить конкретні кроки реформи у 2006 році.

    Президент запевнив, що зі свого боку внесе до Верховної Ради як невідкладні законопроекти щодо правового забезпечення реформи. Їх розроблятимуть за участю працівників галузі.

    Говорячи про завдання реформи, Президент наголосив на доцільності залучення в комунальну сферу приватного бізнесу на конкурсних засадах. «Відсутність чіткого розмежування власності, ринкових умов між наданням послуг та їх оплатою призвела до того, що на ринку не працює приватний капітал – все має брати на себе держава», – сказав В. Ющенко.

    Водночас Президент запевнив, що сфера комунального господарства, як одна із суспільно найважливіших, постійно перебуватиме під державною опікою. Однак її державне фінансування має бути спрямоване на якісно нову, реформовану систему. В іншому разі кошти буде використано неефективно, зазначив В. Ющенко.

    Глава держави також наголосив на необхідності своєчасної оплати комунальних послуг, зазначивши при цьому, що ЖКГ не повинно залишатися «субсидійною системою», якою його зробили в попередні роки.

    Звертаючись до працівників галузі, Президент закликав їх різнобічно інформувати суспільство про кроки й завдання реформи та вигоди, які отримають від неї громадяни.

    Президент позитивно оцінив сьогоднішній діалог, побажавши фахівцям працювати над реформою на «позиціях здорового професійного егоїзму».

    "Офіційне представництво"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.