• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільш резонансні злочини та події на 03.03.2006 р.

    Опубликовано: 2006-03-03 14:17:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2238 заяв про злочини. Вжитими заходами 1320 (58,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 55 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 2238 заяв про злочини. Вжитими заходами 1320 (58,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 55 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, обріз мисливської рушниці, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та 370 набоїв.

    затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, обріз мисливської рушниці, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та 370 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 137 осіб. У них вилучено 43,7 кг наркотиків.

    затримано 137 осіб. У них вилучено 43,7 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1164 особи.

    до відповідальності притягнуто 1164 особи.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

    заарештовано 25 осіб.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 86 дорожньо-транспортних пригод, у яких 10 осіб загинули та 111 травмовані.

    зафіксовано 86 дорожньо-транспортних пригод, у яких 10 осіб загинули та 111 травмовані.

    Упродовж минулої доби порушено 110 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 56 – у сфері службової діяльності, у тому числі 8 – про хабарництво.

    Міліція виявила нових «героїв» кримських кримінальних баталій

    У місті Керч АР Крим правоохоронці затримали двох місцевих жителів віком 36 та 35 років, обидва без постійного місця роботи, один – раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони в травні 1994 року на вулиці міста під час сварки, що виникла з приводу перерозподілу сфер кримінального впливу, пострілами з пістолета ТТ вбили жителя цього ж міста, 1960 р.н.. Зброю вилучено.

    правоохоронці затримали двох місцевих жителів віком 36 та 35 років, обидва без постійного місця роботи, один – раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони в травні 1994 року на вулиці міста під час сварки, що виникла з приводу перерозподілу сфер кримінального впливу, пострілами з пістолета ТТ вбили жителя цього ж міста, 1960 р.н.. Зброю вилучено.

    У місті Армянськ АР Крим на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням ноги 37-річного безробітного чоловіка. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано 34-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який убив потерпілого ножем удень 23 лютого на вулиці під час сварки, що виникла через небажання вбивці повертати борг.

    на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням ноги 37-річного безробітного чоловіка. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано 34-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який убив потерпілого ножем удень 23 лютого на вулиці під час сварки, що виникла через небажання вбивці повертати борг.

    У Луганській області поблизу міста Кремінна на узбіччі дороги було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням голови 30-річного жителя Сєверодонецька. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано трьох жителів згаданої області віком 25 – 24 років, всі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 20 лютого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом з обрізу мисливської рушниці вбили потерпілого й викрали мобільний телефон.. Викрадене вилучено.

    поблизу міста Кремінна на узбіччі дороги було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням голови 30-річного жителя Сєверодонецька. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано трьох жителів згаданої області віком 25 – 24 років, всі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 20 лютого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом з обрізу мисливської рушниці вбили потерпілого й викрали мобільний телефон.. Викрадене вилучено.

    У Львівській області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного безробітного місцевого жителя, який увечері 15 лютого на подвір’ї власного домогосподарства під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, убив дерев’яною палицею свою 54-річну матір та 27-річну сестру. Встановлено, що затриманий перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного безробітного місцевого жителя, який увечері 15 лютого на подвір’ї власного домогосподарства під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, убив дерев’яною палицею свою 54-річну матір та 27-річну сестру. Встановлено, що затриманий перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері.

    В місті Одеса на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 50-річного безробітного, раніше судимого чоловіка. За підозрою в скоєнні його вбивства затримано 32-річного жителя Придністров’я. Попередньо встановлено, що він уранці 22 лютого убив потерпілого на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

    на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 50-річного безробітного, раніше судимого чоловіка. За підозрою в скоєнні його вбивства затримано 32-річного жителя Придністров’я. Попередньо встановлено, що він уранці 22 лютого убив потерпілого на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

    У селі Озеро Вінницької області затримано 34-річного жителя Львівської області без постійного місця роботи, з автомобіля «Деу» якого вилучено 28 кг макової соломки.

    затримано 34-річного жителя Львівської області без постійного місця роботи, з автомобіля «Деу» якого вилучено 28 кг макової соломки.

    У місті Харкові затримано 29-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 14,7 грамів кокаїну.

    затримано 29-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 14,7 грамів кокаїну.

    Крали й грабували, а гроші «відмивали»

    У Донецькій області міліцією затримано організоване злочинне угрупування в складі 12 місцевих жителів, які впродовж 2003 – 2005 років скоїли ряд злочинів. Зокрема, за матеріалами УДСБЕЗ УМВС України в Донецькій області зловмисників викрито у вчиненні розкрадання металевої продукції Державного мобілізаційного резерву, що перебувала на відповідальному зберіганні на складах двох підприємств. Діями зловмисників було завдано збитків державі на загальну суму 1,2 млн. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.185, ч.5 ст.186, ч.4 ст.187, ч.4 ст.190, ч.2 ст.209, ч.3 ст.212, ч.1 ст.222, ч.3 ст.307,ч.2 ст.358 і ч.1 ст.366, КК України – крадіжка, грабіж, розбій, шахрайство, легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом, ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів, шахрайство з фінансовими ресурсами, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів та службове підроблення.

    міліцією затримано організоване злочинне угрупування в складі 12 місцевих жителів, які впродовж 2003 – 2005 років скоїли ряд злочинів. Зокрема, за матеріалами УДСБЕЗ УМВС України в Донецькій області зловмисників викрито у вчиненні розкрадання металевої продукції Державного мобілізаційного резерву, що перебувала на відповідальному зберіганні на складах двох підприємств. Діями зловмисників було завдано збитків державі на загальну суму 1,2 млн. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.185, ч.5 ст.186, ч.4 ст.187, ч.4 ст.190, ч.2 ст.209, ч.3 ст.212, ч.1 ст.222, ч.3 ст.307,ч.2 ст.358 і ч.1 ст.366, КК України – крадіжка, грабіж, розбій, шахрайство, легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом, ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів, шахрайство з фінансовими ресурсами, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів та службове підроблення.

    Заробляли на завищенні телефонних тарифів

    На Луганщині працівники УДСБЕЗ викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які надавали чотирьом підприємств послуги місцевого та міжміського зв’язку за завищеними тарифами, чим завдали їм збитки на загальну суму 1,8 млн. гривень. Органами прокуратури порушено чотири кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.

    працівники УДСБЕЗ викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які надавали чотирьом підприємств послуги місцевого та міжміського зв’язку за завищеними тарифами, чим завдали їм збитки на загальну суму 1,8 млн. гривень. Органами прокуратури порушено чотири кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.

    Назловживали з «віртуальним» м’ясом

    У Тернопільській області працівниками УДСБЕЗ викрито посадовця одного з підрозділів Державної податкової адміністрації, яка в акті перевірки фінансово-господарської діяльності одного з приватних підприємств відобразила факт здійснення ним операції з придбання в іншого приватного підприємства м’ясної продукції на суму близько 9 млн. гривень, хоча фактично операція не була проведена. Внаслідок цього підприємству - «покупцю» було незаконно зараховано від’ємну суму податку на додану вартість, чим завдано збитки державі на суму 1,4 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    працівниками УДСБЕЗ викрито посадовця одного з підрозділів Державної податкової адміністрації, яка в акті перевірки фінансово-господарської діяльності одного з приватних підприємств відобразила факт здійснення ним операції з придбання в іншого приватного підприємства м’ясної продукції на суму близько 9 млн. гривень, хоча фактично операція не була проведена. Внаслідок цього підприємству - «покупцю» було незаконно зараховано від’ємну суму податку на додану вартість, чим завдано збитки державі на суму 1,4 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    Взяв кредит під «золотий» металобрухт

    У місті Харкові працівники УДСБЕЗ викрили директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю, який надав неправдиву інформацію щодо вартості заставного майна (металобрухт) й незаконно отримав у банку кредит у сумі 1,5 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    працівники УДСБЕЗ викрили директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю, який надав неправдиву інформацію щодо вартості заставного майна (металобрухт) й незаконно отримав у банку кредит у сумі 1,5 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    "ДЗГ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.