• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Луганщині виявлені розбіжності у списках виборців

    Опубликовано: 2006-03-06 15:21:00

    У зв’язку з подальшою роботою із уточнення загальних списків виборців, які проживають на території Луганської області, виявлені розбіжності між місцевими списками виборців та тими, які надані окружними виборчими комісіями до ЦВК.

    По місту Луганську. Дільничній виборчій комісії № 30 ТВО № 103 (Жовтневий район м. Луганська) були надані списки виборців, до яких було внесено 365 виборців замість 2 тисяч. У зв’язку з цим інцидентом до регіональної робочої групи надійшов запит. Для з’ясування обставин цього факту регіональною робочою групою спільно з керівництвом ОВК ТВО № 103, начальником відділення громадянства і паспортної роботи ВГІРФО УМВС України в Луганській області Голецем В.М. було виявлено причини таких розбіжностей. Ними стали неякісне програмне забезпечення та неякісне складання списків виборців паспортними службами міста Луганська, небажані наслідки роздрукування списків виборців з віднесенням кожного виборця до відповідного виборчого округу та виборчої дільниці. В результаті було прийнято необхідних заходів з цього питання - на теперішній час списки виборців на ДВК № 30 уточнені і складають 2053 чол.

    Проблемними залишаються на ТВО № 103 також списки виборців на виборчих дільницях №№ 43 та 79. Так, на виборчій дільниці № 43 було пропущено 594 квартири, на виборчій дільниці № 79 не внесено до списку голосуючих вперше, внесено померлих, включено мешканців, які вже не проживають тощо. Робота з уточнення списків виборців на цих дільницях продовжується.

    По місту Красний Луч. При віднесенні виборців, які проживають на території м. Красний Луч, до ТВО № 107 та відповідних виборчих дільниць було виявлено 8955 виборців, яких не було введено до електронної бази ІАС „Списки виборців”. За станом на 01.03.2006 пропущені виборці були додатково включені до місцевого загального списку виборців та передані до виборчих дільниць для їх уточнення.

    На теперішній час виникли проблемні питання щодо діяльності окружних та дільничних виборчих комісій.

    Місцевими органами влади не виконується постанова ЦВК від 20.01.2006 № 252 у частині надання відповідних приміщень, обладнання, засобів транспорту і зв’язку для роботи окружних та дільничних виборчих комісій.

    Так, не забезпечено виконання вимог цієї постанови головою Кам’янобрідської районної ради Кравченком Сергієм Івановичем (виборчі дільниці № 86-106 ТВО № 103), який навіть не прийняв заяви голів ДВК щодо обладнання приміщень дільниць, розташованих на території району. Директори шкіл цього району пропонують головам ДВК зробити самостійно ремонт в приміщеннях шкіл, де розташовані дільниці. А на одній із дільниць цього району прибиральниця школи вимагає плату за дзвінки членів ДВК.

    Міський голова м. Щастя Горшковський Віктор Михайлович навіть не надав транспорту для перевезення на практичний семінар до Жовтневого райвиконкому міста Луганська членів дільничних виборчих комісій, які розташовані на території міста.

    Серед нагальних проблем роботи ОВК та ДВК - зрив строків комплектування ДВК за поданнями партій, які мали бути сформовані 18.02.2006.

    Станом на 01.03.2006 по дільничних виборчих комісіях недостає близько 400 чоловік, у тому числі по ТВО № 103 – близько 100 чол., по ТВО № 107 теж близько 100 чол. По ТВО № 111 дільничні виборчі комісії так і не приступили до роботи, по ТВО № 102 - не приступили до роботи 15 ДВК.

    Залишаються невирішеними проблеми:

    - ліцензійного програмного забезпечення ОВК;

    - надання коштів ОВК на відрядження та транспорт, оплату дворазового рознесення запрошень, чергувань тощо;

    - надання відповідної методичної літератури для ДВК.

    У зв’язку з порушеннями вимог постанови ЦВК від 20 січня 2006 року № 252 „Про нормативні вимоги до приміщень окружних і дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України та приміщень для голосування, перелік і норми забезпечення виборчих комісій транспортними засобами, засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою та перелік видів послуг, робіт, що можуть надаватися виборчим комісіям за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року” регіональна робоча група обліку виборців направила подання до відповідних органів влади щодо розгляду питання про притягнення голови Кам’янобрідської районної ради С.І.Кравченка та міського голови м.Щастя В.І.Горшковського до дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання своїх службових обов’язків.

    Як повідомили в регіональній робочій групі обліку виборців Луганської області, у місцевому загальному списку, наданому Краснолуцькою робочою групою виборців були виявлені суттєві розбіжності. Так, станом на 14 лютого 2006 року тут значилося 105 тис. 722 прізвища виборців, а у звітах від 1 лютого 2006 року – 96 тис. 767.

    Для з’ясування обставини до Красного Луча 17 лютого була направлена комісія. В результаті перевірки виявилося, що 8 тис. 955 прізвищ виборців пропущено при передачі попередніх даних.

    Розглядається питання щодо притягнення керівника Краснолуцької робочої групи обліку виборців Гусєва О.М. до дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання своїх службових обов’язків.

    За даними Центральної виборчої комісії існують розбіжності між інформацією про кількість виборців по дільницях від окружних виборчих комісій та електронною базою списків виборців Луганської області у розрізі виборчих округів та виборчих дільниць.

    Найбільші розходження виявлені в окрузі № 107. Тут 73 звичайні виборчі дільниці із 166 мають різну кількість зареєстрованих виборців. Регіональною робочою групою виборців з’ясовуються причини розбіжностей.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.