• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Павленко обговорив у Криму питання опіки, піклування та усиновлення дітей

    Опубликовано: 2006-03-10 14:41:00

    9 березня 2006 року міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко відвідав з робочим візитом АР Крим.

    У Сімферополі за участю Міністра відбувся семінар-нарада, де мова йшла про передачу повноважень з питань опіки, піклування та усиновлення дітей від органів управління освітою до служб у справах неповнолітніх.

    Учасниками семінару також були заступник міністра Тетяна Кондратюк, директор департаменту з питань дітей Мінсім’ямолодьспорту Людмила ВОЛИНЕЦЬ, заступник Голови Ради міністрів АРК Олена Асмолова та місцеві працівники служб у справах неповнолітніх.

    Під час семінару говорили про реалізацію Указу Президента України від 11 липня 2005 року " Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей".

    Також, мова йшла про виконання наказу Міністерств у справах сім\'ї, молоді і спорту та освіти і науки України, у якому йдеться про затвердження Порядку передачі документації щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування від органів управління освітою службам у справах неповнолітніх.

    1 березня 2006 року в Криму була створена комісія з передачі документації з питань опіки, піклування і усиновлення дітей від Міністерства освіти і науки Криму до Міністерства у справах молоді, сім\'ї і гендерної політики АРК. Передача документації буде здійснена до 30 березня цього року. Для цього у містах і районах автономії діють відповідні комісії.

    Юрій Павленко висловив упевненість, що скоординована робота органів влади і служб у справах неповнолітніх з дітьми-сиротами і дітьми, позбавленими батьківського піклування, дозволить покращити соціальний захист таких дітей. Зокрема, це допоможе забезпечити їм психологічну реабілітацію, реалізацію права на здоровий розвиток і сімейне виховання. Для цього учасники наради, також, обговорювали можливі заходи, які б підвищили ефективність роботи з такими дітьми органів виконавчої влади автономії і служб у справах неповнолітніх.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.