• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • “Контрабанді – стоп!”

    Опубликовано: 2006-03-21 09:52:00

    Податківцями припинено діяльність 3 підпільних ґуралень,

    організованих підприємливими черкащанками

    Під час проведення спецоперацій “Контрабанді – стоп!” та “Акциз” співробітники управління податкової міліції ДПА в Черкаській області виявили підпільний цех по розливу алкогольних напоїв. Організувала його у власному будинку мешканка м. Кам’янка. Виготовлявся алкоголь за простою схемою – спирт змішувався з водою. Готові напої продавалися односельцям як горілка. Під час обшуку було вилучено 16 літрів рідини з характерним запахом спирту. Черкаським бюро судово-медичної експертизи проводиться експертне дослідження вилученої рідини на предмет вмісту небезпечних для життя та здоров’я людей хімічних речовин, які при вживанні могли б призвести до тяжких наслідків. За вказаним фактом порушено кримінальну справу.

    За подібною схемою виготовляла алкогольну продукцію і мешканка Уманського району. Під час проведення огляду підпільної гуральні податківці вилучили 30 літрів “готової продукції”, що знаходилась в поліетиленовій бочці ємністю 50 літрів, та пляшки з-під горілчаних виробів з етикетками “Пшенична горілка “Улюблена”, “Мягков” та “Столичний стандарт”, заповнені фальшивою горілкою на загальну суму 378 грн.

    Крім того з’ясувалося, що на подвір’ї будинку цієї мешканки незаконно працював пункт прийому металобрухту. За її словами, господиня розраховувалася за поставлений брухт виготовленою горілкою. Співробітники податкової міліції вилучили понад 1,5 тонни брухту чорних та кольорових металів на суму 780 грн. За фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв порушено кримінальну справу.

    Ще одну підпільну гуральню, організовану підприємливою жінкою, виявили в одному із сіл Черкаського району. Керував ґуральнею співмешканець жінки, непрацюючий громадянин, який закуповував спирт у невстановлених на теперішній час постачальників та збував готову продукцію.

    Податкова міліція вилучила скляні пляшки з рідиною прозорого кольору, яка мала характерний запах спирту, з етикетками, контретикетками та колоритками горілки “Пшенична” виробництва ТОВ „КРИСТАЛ-ДОН” (м. Єнакієве, Донецької області), скляну ємність з водно-спиртовою сумішшю тощо. Відповідно до протоколу випробувань лабораторії обласного бюро судово-медичних експертиз вилучена горілка при вживанні становила загрозу для життя та здоров’я людей. Порушено кримінальну справу.

    "ДМСУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.