• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Міністерстві освіти і науки України відбулася нарада

    Опубликовано: 2006-03-22 12:07:00

    16 березня ц.р. у Міністерстві освіти і науки України за участю Українського центру оцінювання якості освіти відбулася нарада з питаньпроведення зовнішнього незалежного оцінювання випускників загальноосвітніх навчальних закладів у 2006 році. На нараду були запрошені заступники начальників обласних управлінь освіти та науки, проректори інститутів післядипломної педагогічної освіти з питань зовнішнього тестування та моніторингу якості освіти.

    Головував на нараді заступник Міністра В.О.Огнев’юк. Він звернув увагу учасників наради на те, що у 2006 році на виконання постанови Кабінету Міністрів України № 1312 від 31 грудня 2005р. “Про невідкладні заходи щодо запровадження зовнішнього незалежного оцінювання і моніторингу якості освіти” передбачається здійснення розбудови інфраструктури, підготовка фахівців системи зовнішнього оцінювання та проведення пілотного зовнішнього оцінювання для 40 тисяч випускників загальноосвітніх середніх навчальних закладів.

    Участь в зовнішньому оцінюванні – додатковий шанс для випускників шкіл у тих районах, які визначені для проведення зовнішнього оцінювання у 2006 р. Отримані результати випускники, за власним бажанням, можуть зарахувати як державну підсумкову атестацію і/або як результат вступного випробування до вищих навчальних закладів.

    Зовнішнє оцінювання мають право пройти випускники усіх шкілвизначених районів, які планують вступати до вищих навчальних закладів. У кожній області обласне управління науки і освіти обирає адміністративні райони (сільські та міські), у школах яких навчається кількість випускників відповідна до визначених квот.

    Випускники, які планують вступати до вищих навчальних закладів, мають можливість пройти одне або два тестування – з української мови (13.05.2006) та математики або історії на вибір (20.05.06).

    Зовнішнє оцінювання буде проводитися у пунктах тестування Українським центром оцінювання якості освіти і його регіональними підрозділами:

    За результатами зовнішнього оцінювання будуть видані сертифікати, які за власним бажанням випускник може надати для зарахування у школу та вищого навчального закладу. Про нормативно – правове забезпечення впровадження зовнішнього оцінювання доповів Директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти П.Б. Полянський.

    Детальний аналіз плану заходів щодо впровадження зовнішнього оцінювання у 2006р. зробила директор Українського центру оцінювання якості освіти Гриневич Л.М.

    Учасники наради змогли обмінятися думками щодо шляхів вирішення питань, пов’язаних з утвердженням відкритості й прозорості у діяльності навчальних закладів, забезпечення рівного доступу до якісної освіти.


    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.