• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Значних правопорушень на виборчих дільницях міліцією не зафіксовано

    Опубликовано: 2006-03-27 11:12:00

    Київ. 26 березня 2006 року. Станом на 14 годину значних правопорушень на виборчих дільницях під час голосування на виборах депутатів різних рівнів, міських, селищних та сільських голів правоохоронцями не зафіксовано. Про це повідомив для засобів масової інформації начальник Департаменту громадської безпеки МВС України Володимир МАЄВСЬКИЙ.

    Станом на 14 годину значних правопорушень на виборчих дільницях під час голосування на виборах депутатів різних рівнів, міських, селищних та сільських голів правоохоронцями не зафіксовано. Про це повідомив для засобів масової інформації начальник Департаменту громадської безпеки МВС України Володимир МАЄВСЬКИЙ.

    За його словами, упродовж минулої доби правоохоронцями зареєстровано 64 надзвичайні події, пов’язані з виборами (2 з них – пожежі), переважно – факти дрібного хуліганства та порушення правил проведення пропаганди та агітації. Відсутність же резонансних правопорушень у день голосування, зазначив В.Маєвський, дозволяє сподіватися, що вибори пройдуть спокійно.

    Серед найпоширеніших правопорушень, що сталися після відкриття виборчих дільниць, начальник ДГБ МВС України назвав проведення агітації за кандидатів деяких політичних партій - міліцією зафіксовано 20 таких фактів.

    Так, на Полтавщині об 11.45 до чергової частини Лубенського міськрайвідділу звернувся черговий громадського об’єднання по охороні громадського порядку при Лубенському міськвиконкомі. Він повідомив, що по вул. Радянський на стоянці знаходиться мікроавтобус „Фольксваген-Транспортер”, обклеєний передвиборною агітацією, спрямованою проти голови Лубенської райради, голови Лубенського міськвиконкому та Комуністичної партії України. До встановлення місцезнаходження власника мікроавтобус взято під охорону.

    В Автономній Республіці Крим до чергової частини 2-го відділу Керченського міськуправління надійшло повідомлення про те, що на вул. Ульянових невстановлені особи з автомобіля роздавали громадянам спиртні напої та проводили агітацію за кандидата на посаду міського голови Олександра Осадчого.

    Порівнюючи криміногенну ситуацію на минулорічних виборах Президента України та під час нинішніх парламентських, Володимир Маєвський відзначив, що на цей час на території України не зафіксовано резонансних фактів скоєння правопорушень самими правоохоронцями. Відсутні й такі випадки, яка скоєння злочинів проти працівників міліції – як це було позаторік, коли на Кіровоградщині в день голосування на президентських виборах внаслідок стрілянини на виборчій дільниці було смертельно поранено міліціонера.

    Наразі, підкреслив начальник Департаменту громадської безпеки МВС України, працівники міліції в посиленому режимі несуть службу по охоронці громадського порядку на виборчих дільницях і готові в будь-яку хвилину стати на захист правопорядку.

    Довідково: У період з 26 листопада 2005 року до 25 березня 2006 року до органів внутрішніх справ з усіх регіонів держави надійшло 885 повідомлень про резонансні події, пов’язані з проведенням передвиборчої кампанії. Найбільше з них зафіксовано в АР Крим (206 фактів), Одеській (91), Львівській (66), Донецькій та Харківській (по 65 фактів) областях. За цими фактами порушено 67 кримінальних справ, у тому числі 26 – за ст. 296 (хуліганство), 17 – за ст. 185 (крадіжка), 6 – за ст. 186 (грабіж), 3 – за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права) КК України.

    У період з 26 листопада 2005 року до 25 березня 2006 року до органів внутрішніх справ з усіх регіонів держави надійшло 885 повідомлень про резонансні події, пов’язані з проведенням передвиборчої кампанії. Найбільше з них зафіксовано в АР Крим (206 фактів), Одеській (91), Львівській (66), Донецькій та Харківській (по 65 фактів) областях. За цими фактами порушено 67 кримінальних справ, у тому числі 26 – за ст. 296 (хуліганство), 17 – за ст. 185 (крадіжка), 6 – за ст. 186 (грабіж), 3 – за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права) КК України.

    "ДМСУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.