• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відмивання „брудних” коштів

    Опубликовано: 2006-03-27 11:30:00

    Податківці Харківської області під час операції „Фірма” припинили діяльність злочинного угруповання, яке діяло у банківсько-фінансовій сфері та спеціалізувалося на переведенні у тіньовий сектор економіки великих грошових сум.

    Організував діяльність „конвертаційного” центру 45-річний харків’янин. Для відмивання брудних коштів та подальшого переведення їх у готівку махінатор зареєстрував два всеукраїнських об’єднання інвалідів. Як з’ясувала перевірка податківців, ці підприємства не здійснювали статутних функцій, а слугували лише для проведення фінансових афер.

    Використовуючи реквізити цих та ще кількох інших фіктивних фірм, створених ним же, тіньовик провів ряд безтоварних операцій на суму майже 2 млн. грн.

    Під час обшуку в приміщеннях конвертаційного центру податківці вилучили бухгалтерські документи, печатки та чисті бланки зазначених підприємств, а також інші докази протиправної діяльності. На рахунках нелегальної структури заблоковано понад 70 тис. грн.

    Наразі організатора тіньового бізнесу затримано, триває перевірка.

    "ДМСУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.