• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські миротворці взяли участь у виборах народних депутатів України

    Опубликовано: 2006-03-27 12:37:00

    У Косовому військовослужбовці української національної складової українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної бригади “East”, офіцери штабу сил КФОР та Місії ООН голосували у базовому таборі “Бреза”, де було створено виборчу дільницю №86.

    На цій же дільниці голосували українські миротворці з підрозділу МВС України та громадяни України, що знаходяться на території Косового. Загальна чисельність виборців на дільниці становила 449 чоловік.

     

    Українські миротворці голосували не полишаючи виконання бойових завдань. З цією метою графік патрулювання та несення служби на спостережних постах у зоні відповідальності нашого контингенту – муніципалітеті Штрпце було складено таким чином, щоб кожен військовослужбовець мав можливість реалізувати своє конституційне право.

    Свою роботу закордонна виборча дільниця №86 розпочала о 7-й годині ранку за місцевим часом. Першими для голосування прибули військовослужбовці, які готувалися до виїзду на бойове патрулювання, а також особовий склад з табору “Білий орел”, що розташований в 30 кілометрах від селища Брезовиця. Доставка миротворців до місця голосування здійснювалась на бойових машинах.

    Решта військовослужбовців контингенту скористалася своїм конституційним правом протягом дня, як тільки звільнялася від виконання службових обов’язків.

    У Ліберії на виборчій дільниці №51 закордонного виборчого округу голосували військовослужбовці 56-го окремого вертолітного загону ЗС України та офіцери-спостерігачі Місії ООН в цій африканській країні. Крім того, своє конституційне право реалізували громадяни України, які працюють у місії ООН у Ліберії, зокрема, український персонал цивільної поліції ООН у Ліберії (UNPOL). Загальна чисельність зареєстрованих виборців на дільниці №51 була 309 чоловік, серед яких 298 - військовослужбовці 56 окремого вертолітного загону.

    Враховуючи щільний графік несення служби нашими вертолітниками, основна їх маса змогла проголосувати тільки після 17 годин, адже цього дня на момент відкриття виборчої дільниці вже три українські екіпажі знаходилися у повітрі і виконували завдання Місії ООН.

    По завершенні голосування усі матеріали - бюлетені, корінці бланків, протоколи про результати голосування направлені до Посольства України у Гвінейській Республіці, а звідти вже в Україну.

    У Лівані миротворці 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України Тимчасових сил ООН у цій країні своє конституційне право реалізовували на виборчій дільниці №53.

    Офіцери українського миротворчого персоналу, зокрема, в Іраку, Грузії та Придністров’ї проголосували на виборчих дільницях, що були створені при українських дипломатичних представництвах.

    Всього 840 військовослужбовців Збройних Сил України взяли участь у виборах народних депутатів виконуючи миротворчі завдання у 10 місіях ООН, ОБСЄ і НАТО на територіях 9 країн світу.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.