• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Затримано старовинні монети

    Опубликовано: 2006-03-28 11:31:00

    Працівниками митного посту „Крим-пором” Керченської митниці припинено спроби незаконного переміщення через митний кордон України старовинних монет та банкнот часів Російської Імперії.

    Громадянин України прямував пішки у напрямку Росії. Під час огляду особистих речей у його барсетці митниками були виявлені не задекларовані банкноти Російської імперії номіналом: 1 рубль 1898 року, 5 та 10 рублів – 1909 року випуску.

    В іншому випадку громадянка Росії, яка теж пішки прямувала з України на батьківщину, не заявила усно і не вказала письмово в декларації про наявність у неї предметів, на переміщення яких необхідний спеціальний дозвіл. У її гаманці знайдено 5 рідкісних монет: одна монета номіналом 1 грош 1738 року випуску; 5 копійок 1781 року з двоголовим орлом; монету номіналом 2 копійки 1814 року, виготовлену з металу червоно-коричневого кольору так само з зображенням орла; одна копійка 1829 року випуску; 50 копійок 1896 року випуску з металу білого кольору та зображенням імператора.

    Росіянка була дуже здивована з приводу знахідки і заявила, що це звичайні монети, а тому не вважала за потрібне їх задекларувати. В обох випадках складено протоколи про порушення митних правил. Чи є затримані предмети історично-культурними цінностями – вирішить експертиза.

    "ДМСУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.