• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міліцією вилучено 225 одиниць вогнепальної зброї

    Опубликовано: 2006-03-31 12:07:00

    З метою запобігання незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, виявлення та перекриття каналів і джерел їх надходження в злочинне середовище органами внутрішніх справ у березні ц.р. проведено цільову оперативно-профілактичну операцію "Зброя та вибухівка".

    У вказаному заході брали участь ГУМВС України в м. Києві та Київській області, УМВС України у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях та ЛУ на залізницях.

    У ході вказаної операції основні зусилля органів внутрішніх справ спрямовувались на вилучення із незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки, виявлення і перекриття каналів їх надходження в злочинне середовище.

    В ході реалізації вказаних заходів зареєстровано 573 факти незаконного поводження з вогнепальною зброєю, боєприпасами та вибухівкою. З нелегального користування вилучено 225 одиниць вогнепальної зброї, з яких 1 автомат, 28 карабінів та гвинтівок, 41 одиницю пістолетів та револьверів, 81 обріз, 74 одиниці саморобної зброї. Крім того, 27 гранат, понад 10 кг вибухових речовин, 81 вибуховий пристрій, у т.ч. засоби ініціювання та 15,6 тис. патронів. За цими фактами порушено 437 кримінальних справ та затримано 352 особи, у тому числі 7 учасників злочинних груп, що перебували на оперативних обліках в ОВС, 12 злочинців-"гастролерів", 30 злочинців, які перебували в розшуку.

    Так, 07 березня п.р. у Комсомольському районі Полтавської області за місцем проживання колишнього військовослужбовця П. вилучено понад 2,5 тис. патронів.

    10 березня за місцем проживання жителя Іршавського району Закарпатської області вилучено два пістолети та близько 300 патронів різного калібру.

    Ужито ряд заходів щодо попередження розкрадання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, що зберігаються в приватних осіб та в установах дозвільної системи. Перевірено понад 42,9 тис. власників мисливської вогнепальної зброї, у результаті чого виявлено 1,8 тис. фактів порушень умов зберігання зброї та притягнуто до адміністративної відповідальності 1,5 тис. її власників.

    Вивчено стан дотримання умов зберігання та використання вогнепальної зброї і вибухівки на 1,6 тис. об\'єктах дозвільної системи, виявлено 28 порушень та вилучено 265 одиниць вогнепальної зброї до усунення недоліків. Притягнуто до адміністративної відповідальності 11 посадовців, призупинено функціонування 29 об\'єктів дозвільної системи.

    ДЗГ МВС України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.