• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Резонансні злочини на 31.03.2006 р.

    Опубликовано: 2006-03-31 13:01:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2504 заяви про злочини. Вжитими заходами 1289 (51,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 11 розбійних нападів, 57 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло заяви про злочини. Вжитими заходами з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вбивства, фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, розбійних нападів, пограбувань, факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 165 набоїв.

    затримано осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, одиниці саморобної вогнепальної зброї, грамів вибухівки та набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 110 осіб. У них вилучено 27,6 кг наркотиків.

    затримано осіб. У них вилучено кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1465 осіб.

    , вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 49 осіб.

    заарештовано осіб.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 86 дорожньо-транспортних пригод, у яких 10 осіб загинули та 103 травмовані.

    зафіксовано дорожньо-транспортних пригод, у яких осіб загинули та травмовані.

    Упродовж минулої доби порушено 452 кримінальних справи за злочинами економічної спрямованості. З них 235 – у сфері службової діяльності, у тому числі 37 – про хабарництво.

    порушено кримінальних справи З них – у сфері службової діяльності, у тому числі – про хабарництво.

    У місті Маріуполі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 58-річного місцевого жителя, який увечері 7 березня в будинку свого 59-річного знайомого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв йому смертельні тілесні ушкодження, після чого труп вкинув до стічної канави.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 58-річного місцевого жителя, який увечері 7 березня в будинку свого 59-річного знайомого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв йому смертельні тілесні ушкодження, після чого труп вкинув до стічної канави.

    У Львові у власній квартирі було знайдено мертвою з ознаками удушення 78-річну пенсіонерку. Вжитими заходами за підозрою у скоєнні вбивства затримано двох місцевих жителів – 22-річного чоловіка та 20-річну дівчину. Попередньо встановлено, що вони ввечері 27 березня з метою крадіжки залізли через вікно до згаданої квартири, задушили господарку та викрали телевізор і мобільний телефон. Викрадене вилучено.

    у власній квартирі було знайдено мертвою з ознаками удушення 78-річну пенсіонерку. Вжитими заходами за підозрою у скоєнні вбивства затримано двох місцевих жителів – 22-річного чоловіка та 20-річну дівчину. Попередньо встановлено, що вони ввечері 27 березня з метою крадіжки залізли через вікно до згаданої квартири, задушили господарку та викрали телевізор і мобільний телефон. Викрадене вилучено.

    В Одесі в квартирі одного з будинків стався вибух, внаслідок якого було пошкоджено двері та вікна. Під час обстеження в квартирі виявили трупи 29-річного господаря, його 27-річної дружини та їх шестирічного сина. За попередньою версією, чоловік під час сімейної сварки вбив ножем дружину та сина, після чого відкрив крани газової плити й покінчив життя самогубством через повішання.

    в квартирі одного з будинків стався вибух, внаслідок якого було пошкоджено двері та вікна. Під час обстеження в квартирі виявили трупи 29-річного господаря, його 27-річної дружини та їх шестирічного сина. За попередньою версією, чоловік під час сімейної сварки вбив ножем дружину та сина, після чого відкрив крани газової плити й покінчив життя самогубством через повішання.

    Фіктивне виноградарство виявилося прибутковою справою

    В АР Крим співробітниками ДСБЕЗ викрито директора колективного підприємства, який подав до Міністерства аграрної політики автономії підроблені документи щодо витрат на посадку виноградних насаджень, хоча фактично роботи не проводилися. Таким чином він незаконно отримав на розвиток виноградарства понад 650 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

    співробітниками ДСБЕЗ викрито директора колективного підприємства, який подав до Міністерства аграрної політики автономії підроблені документи щодо витрат на посадку виноградних насаджень, хоча фактично роботи не проводилися. Таким чином він незаконно отримав на розвиток виноградарства понад 650 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

    Постачали медичне обладнання давно ліквідованому підприємству

    На Донеччині працівниками ДСБЕЗ викрито посадовців відкритого акціонерного товариства, які у 2003 році незаконно занизили податкові зобов’язання по ПДВ за нібито проведені експортні операції з постачання до Росії діагностичного медичного устаткування вартістю 5,7 млн. гривень приватному підприємству, яке вже в 2002 році було ліквідоване. Внаслідок цього вони незаконно отримали з державного бюджету відшкодування ПДВ на загальну суму понад 1,1 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    працівниками ДСБЕЗ викрито посадовців відкритого акціонерного товариства, які у 2003 році незаконно занизили податкові зобов’язання по ПДВ за нібито проведені експортні операції з постачання до Росії діагностичного медичного устаткування вартістю 5,7 млн. гривень приватному підприємству, яке вже в 2002 році було ліквідоване. Внаслідок цього вони незаконно отримали з державного бюджету відшкодування ПДВ на загальну суму понад 1,1 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    Намагався «відскубнути» у держави 2,6 мільйона гривень

    На Харківщині працівниками ДСБЕЗ викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у 2004 році, з метою заволодіння бюджетними коштами, надав до податкових органів завідомо неправдиву загальну декларацію щодо ПДВ й намагався незаконно отримати з державного бюджету 2,6 млн. гривень. Слідчим відділом управління податкової міліції ДПА України в Харківській області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 15 та ч. 5 ст. 191 КК України (замах на злочин й привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    працівниками ДСБЕЗ викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у 2004 році, з метою заволодіння бюджетними коштами, надав до податкових органів завідомо неправдиву загальну декларацію щодо ПДВ й намагався незаконно отримати з державного бюджету 2,6 млн. гривень. Слідчим відділом управління податкової міліції ДПА України в Харківській області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 15 та ч. 5 ст. 191 КК України (замах на злочин й привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    «Банкіри» самі придумували підстави видачі незаконних кредитів

    На Черкащині працівниками ДСБЕЗ викрито посадових осіб місцевої філії банківської установи, які протягом 2004 року вносили до актів перевірок завідомо неправдиві дані про наявність заставного майна (при його відсутності), на підставі яких трьом приватним підприємствам було незаконно надано кредити на загальну суму майже 1,4 млн. гривень. Після закінчення терміну погашення вказаних кредитів кошти банку повернуто не було. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

    працівниками ДСБЕЗ викрито посадових осіб місцевої філії банківської установи, які протягом 2004 року вносили до актів перевірок завідомо неправдиві дані про наявність заставного майна (при його відсутності), на підставі яких трьом приватним підприємствам було незаконно надано кредити на загальну суму майже 1,4 млн. гривень. Після закінчення терміну погашення вказаних кредитів кошти банку повернуто не було. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

    Митники підозрюються в організації «псевдотранзиту»

    На Сумщині працівниками УБОЗ викрито двох посадових осіб митниці, які, зловживаючи службовим становищем, шляхом підроблення документів проводили фіктивне митне оформлення вивезення вантажу товарів народного споживання, що перевозились в режимі «Транзит» на адресу однієї з російських фірм, хоча фактично товар залишився на території України. Внаслідок злочинних дій посадовців митниці державі завдано збитків у вигляді недонадходження митних податків та зборів на загальну суму майже 978 тис. грн. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ст.364 ч.3, 366 ч.2 КК України.

    працівниками УБОЗ викрито двох посадових осіб митниці, які, зловживаючи службовим становищем, шляхом підроблення документів проводили фіктивне митне оформлення вивезення вантажу товарів народного споживання, що перевозились в режимі «Транзит» на адресу однієї з російських фірм, хоча фактично товар залишився на території України. Внаслідок злочинних дій посадовців митниці державі завдано збитків у вигляді недонадходження митних податків та зборів на загальну суму майже 978 тис. грн. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ст.364 ч.3, 366 ч.2 КК України.

    «Заробили» на вагітних майже 2 мільйони гривень

    У Чернігівській області працівниками УБОЗ викрито двох посадовців фонду соціального страхування та лікаря-гінеколога, які з метою наживи оформляли бухгалтерські документи про прийом на роботу жінок, які перебували на сьомому місяці вагітності, та подавали до Фонду соціального страхування фіктивні документи про виплату їм допомоги по пологах. Після відшкодування фондом коштів жінкам виплачували лише невелику частку, а решту привласнювали. Сума завданих збитків становить 1 млн. 905 тис. грн. Порушено кримінальну справу за ст.191 ч.3 КК України.

    працівниками УБОЗ викрито двох посадовців фонду соціального страхування та лікаря-гінеколога, які з метою наживи оформляли бухгалтерські документи про прийом на роботу жінок, які перебували на сьомому місяці вагітності, та подавали до Фонду соціального страхування фіктивні документи про виплату їм допомоги по пологах. Після відшкодування фондом коштів жінкам виплачували лише невелику частку, а решту привласнювали. Сума завданих збитків становить 1 млн. 905 тис. грн. Порушено кримінальну справу за ст.191 ч.3 КК України.

    "ДЗГ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.