• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз ДЗГ МВС про найбільш резонансні злочини та події на 26.04.06

    Опубликовано: 2006-04-26 12:07:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2773 заяви про злочини. Вжитими заходами 1445 (52,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 47 пограбувань, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено 2 обрізи мисливських рушниць, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 225 набоїв.
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 95 осіб. У них вилучено 4,5 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1750 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 осіб.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 110 дорожньо-транспортних пригод, у яких 14 осіб загинули та 136 травмовані.

    Упродовж минулої доби порушено 155 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з яких 61 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.
    У місті Марганець Дніпропетровської області на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови 49-річного чоловіка, який невдовзі помер у лікарні. Вжитими заходами затримано трьох місцевих жителів віком 19-26 років, всі раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони ввечері 14 квітня убили чоловіка під час раптово виниклої сварки.
    У селі Любомирці Одеської області працівники міліції затримали 46-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який увечері 19 квітня в будинку свого 57-річного односельчанина під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження.

    У селищі Кар`єрному Херсонської області у своєму будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення 65-річну пенсіонерку. За підозрою в скоєнні вбивства затримано 35-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 20 квітня з метою крадіжки зайшов до будинку потерпілої, але був застигнутий господаркою й задушив її.
    У селі Магалі Чернівецької області на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням грудей 36-річного чоловіка, який невдовзі помер у лікарні. Вжитими заходами затримано 20-річного місцевого жителя, який удень 23 квітня на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв чоловікові смертельне поранення.
    У місті Чернівці у результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів затримано трьох жителів села Чагор Чернівецької області віком 27-28 років, всі без постійного місця роботи, один раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони 21 квітня захопили в заручники 45-річного жителя міста Токмак Запорізької області й вимагали у його дружини 8 тис. доларів США за його звільнення. Заручника звільнено.

    У селі Показному Запорізької області міліціонери затримали 20-річного молодика, за місцем проживання якого вилучено гранату «Ф-1» та мінометну міну.

    У Запорізькій області співробітники ДСБЕЗ викрили посадовців автотранспортного підприємства (державна частка в статуті становить понад 25%), які незаконно реалізували державному підприємству адміністративну будівлю, чим завдали збитків державі на суму 164,5 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    Обікрали церкву ледве перечекавши Великдень

    У місті Львові працівники міліції затримали 18-річного та 21-річного жителів міста Великі Мости Львівської області (останній – раніше судимий), які вночі 24 квітня зламали замки вхідних дверей, проникли до храму Пресвятої Богородиці УПЦ Київського патріархату й викрали вироби із золота та срібла. Викрадене вилучено.

    Безпідставно описане майно «пішло по руках»

    У Дніпропетровській області працівниками ДСБЕЗ викрито державного виконавця одного з районних підрозділів Державної виконавчої служби, який у 2004 році, в iнтересах третiх осiб, безпiдставно описав та наклав арешт на майно (меблі та офісна техніка) товариства з обмеженою відповідальністю, яке в подальшому було реалiзовано. Товариству завдано збитків на суму 500 тис. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    Продали майно ВАТ без відома його засновників

    У Києві працівники ДСБЕЗ викрили посадовців відкритого акціонерного товариства, які в порушення статуту підприємства, без проведення загальних зборів засновників товариства, незаконно передали новоствореному закритому акціонерному товариству цілісний майновий комплекс, чим завдали збитки засновникам ВАТ на суму 1,2 млн гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    Комунальник «приховав» від Пенсійного фонду півтора мільйона

    У Харкові працівники ДСБЕЗ викрили директора комунального підприємства, який через неналежне виконання своїх службових обов’язків протягом двох останніх років не забезпечив сплату до Пенсійного фонду України обов’язкових відрахувань на загальну суму 1,5 млн гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

    Гроші на ремонт філармонії несподівано «закінчилися»

    На Черкащині співробітники ДДСБЕЗ викрили посадовців закритого акціонерного товариства, які уклали з товариством з обмеженою відповідальністю угоду на виконання робіт із реконструкції будинку Черкаської обласної філармонії, отримали від нього 2 млн. грн. попередньої оплати, роботи не виконали, а грошові кошти використали на власні потреби, чим завдали товариству-замовнику збитків на зазначену суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознакою злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    Департамент зв’язків з громадськістю МВС України


    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.