• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Серйозний іспит для районів

    Опубликовано: 2005-12-05 16:37:00
    З початком грудня в Полтавській облдержадміністрації почалось звітування голів райдержадміністрацій з питань соціально-економічного розвитку регіонів у 2005 році. У заслуховуванні звітів 1 грудня взяли участь заступники голови облдержадміністрації, начальники управлінь провідних галузей. Очолив обласну комісію голова облдержадміністрації Степан Бульба.
     
    Звітування голів районних державних адміністрацій передбачено Законом України “Про місцеві державні адміністрації”. Про свою роботу протягом 9 місяців з часу призначення першими доповіли керівники Лохвицького, Карлівського, Пирятинського, Диканського, Кобеляцького, Великобагачанського та Котелевського районів. Вони акцентували увагу на таких показниках, як обсяги виробництва валової продукції, промислового виробництва, сільськогосподарської продукції, розвитку підприємництва, створення нових робочих місць. Звітуючи про стан справ, доповідачі розповідали і про суспільно-політичну ситуацію у районах.
     
    Загальною для всіх районів є тенденція до позитивних змін в агропромисловому секторі, адже нинішнього року зібрано високий урожай зернових культур, соняшнику, цукрових буряків. Відтак в сільськогосподарській галузі зросла середня заробітна плата, менше проблем із розрахунками за оренду земельних паїв. Більшість із районів мають стабільні показники щодо виробництва промислової продукції, сплати податків, виконання бюджету.
     
    Були обговорені і проблеми регіонів. Серед них – погіршення ситуації із розвитком тваринництва: зменшується поголів’я ВРХ, знижується рівень виробництва м’яса. Каменем спотикання для економіки більшості регіонів залишаються збиткові підприємства та підприємства-банкрути, а разом з тим залишається невиплаченою заборгованість із заробітної плати. У галузі освіти триває процес комп’ютеризації шкіл та підключення їх до мережі Інтернет. Актуальним на сьогодні є питання забезпечення житлом молодих педагогів. Стурбованість працівників галузі охорони здоров’я викликає високий рівень смертності населення, ситуація із захворюваністю на туберкульоз у сільській місцевості, проблеми екологічного характеру.
     
    Представники обласної влади звернули увагу голів райдержадміністрацій на необхідність посилення уваги у вирішенні кадрових питань у підпорядкованих їм структурах. Адже саме від підходу до справи, кваліфікованості і підготовки кадрів залежить вирішення багатьох проблем. Поряд із іншими завданнями, які були дані керівникам районів, є розробка проектів інвестиційної привабливості кожного регіону.
     
    Підбиваючи підсумки зустрічі з керівниками районів, яка стала для них своєрідним іспитом, голова облдержадміністрації Степан Бульба відзначив, що така форма роботи з районами спрямована на визначення конкретних завдань, окреслення перспектив, які закладаються у програми розвитку регіонів на наступний рік. Обласні служби мають допомогти їм у цьому, вказавши на недоліки та недопрацювання. Це допоможе не лише з’ясувати слабкі місця у роботі на рівні районів, а й сконцентрувати наші спільні зусилля над їх подоланням. Згідно із графіком всі райони будуть звітувати із 1 до 7 грудня.
     
    "Новини Полтавщини"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.