• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко відвідав Воєнний коледж Військово-Повітряних Сил США

    Опубликовано: 2005-12-08 11:30:00
    7 грудня перебуваючи у США Міністр оборони України Анатолій Гриценко відвідав Воєнний коледж Військово-Повітряних Сил США на авіаційній базі “Максвелл” у штаті Алабама. Відвідування цього навчального закладу було не випадковим – у 1994 році Анатолій Гриценко закінчив оперативно-стратегічний факультет Університету Військово-Повітряних Сил США, який також дислокується на цій авіаційній базі.
     
    Перебуваючи на авіабазі “Максвелл” Анатолій Гриценко зустрівся з комендантом Воєнного коледжу – віце-командувачем Університету Військово-Повітряних Сил США генерал-майором Робертом Елдером, колишніми своїми викладачами та українським офіцером, який зараз навчається у цьому закладі.
     
    Також керівник українського військового відомства виступив перед слухачами Воєнного коледжу Військово-Повітряних Сил США. Виступ Анатолія Гриценка було присвячено багатьом актуальним питанням, зокрема, сучасним світовим проблемам, світовій та регіональній безпеці, протидії міжнародному тероризму, активізації міжнародного військового співробітництва.
     
    Міністр оборони України також ознайомив слухачів коледжу з підсумками 10-ї ювілейної конференції керівників військових відомств країн Південно-Східної Європи, яка напередодні відбулася у Вашингтоні. Велику зацікавленість у слухачів викликали трансформаційні процеси, які зараз проходять у Збройних Силах України. Анатолій Гриценко поінформував слухачів про хід оборонної реформи в Україні, її пріоритетні напрями, основні положення розробленої Держаної програми розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки, поступовий перехід до професіональної армії. Особливо керівник вітчизняного військового відомства наголошував на фінансових аспектах розвитку української армії – завдяки державній підтримці з боку Президента та Уряду України вперше у наступному році Збройні Сили отримають бюджет розвитку.
     
    Не оминув Анатолій Гриценко і питання перспектив приєднання України до НАТО. Зокрема, залучення іноземних експертів до розробки Плану дій щодо приєднання до Північноатлантичного альянсу, залучення літаків української військово-транспортної авіацій до операцій під егідою НАТО та ЄС.
     

    Прес-служба МО

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.