• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Міноборони побільшає цивільних

    Опубликовано: 2005-12-08 12:38:00
    Гриценко підписав Директиву, відповідно до якої на кінець 2005 року значну кількість військових посад у Міністерстві оборони буде замінено цивільними. Міністр оборони України Анатолій Гриценко підписав Директиву, відповідно до якої передбачено проведення низки заходів, спрямованих на збільшення питомої ваги цивільного персоналу в структурних підрозділах Центрального апарату Міністерства оборони України.
     
    Зокрема, згідно цього документу стали цивільними 31 вакантна офіцерська посада та 30 посад військовослужбовців, які прийняли рішення звільнитися у запас і залишитися на своїх посадах у ранзі держслужбовців. Таким чином, за підсумками запланованих заходів, кількість цивільних працівників у складі Міністерства оборони України зросте з 62 відсотків на початку року до 73 відсотків на кінець року.
     
    Крім того, для підвищення ефективності цивільного контролю за військовою діяльністю продовжено роботу щодо подальшого розширення переліку посад керівників структурних підрозділів Центрального апарату оборонного відомства, які можуть обіймати цивільні працівники. На кінець поточного року він складатиме понад 140 посад керівників різного рівня.
     
    Коментуючи своє рішення, Міністр оборони Анатолій Гриценко зауважив, що станом на 1 січня 2006 року кількість керівників вищої та середньої ланок управління Міністерства оборони України з числа цивільного персоналу складатиме 77 відсотків. “В цілому це відповідає показникам у переважній більшості країн-членів НАТО”, – зазначив він.
     
    Анатолій Гриценко підкреслив, що відповідна Директива сприятиме подальшому запровадженню цивільного контролю над Збройними Силами України.
     
    “Створення цивільного Міністерства оборони як однієї з невід’ємних складових демократичної української держави дозволить прискорити процес набуття Збройними Силами рис, притаманних провідним європейським державам”, – наголосив глава українського військового відомства.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.