• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Антон Кіссе: "Приватизувати владу найпростіше в умовах плутанини..."

    Опубликовано: 2005-12-08 12:55:00

    Народний депутат України, президент Асоціації болгар України, лідер депутатської групи "Довіра народу" Антон КІССЕ прогнозує появу в передвиборних розкладах ще трьох- чотирьох партій або блоків, про які сьогодні мало говорять, у випадку якщо до 15 грудня "Довіра народу" ухвалить рішення про "створення власного передвиборного об'єднання або ж інтеграції в уже існуючі". Про принципи свої і своїх колег пан Кіссе розповів "Дню".

    - В одному зі своїх останніх інтерв'ю ви сказали, що "Довіра народу" - це єдина депутатська група без політичного забарвлення, сформована не на політичних принципах. Чому ви взяли участь у її створенні?

    - Я завжди мав свою позицію з усіх основних питань суспільно-політичного життя України. До фракції СДПУ(О) я свого часу пристав, оскільки завдяки цьому міг принести максимальну користь Одеській області. Півтора року тому область була однією з домінуючих в Україні. Тоді ж там була сформована міцна команда, якій вдавалося вирішити дуже багато соціальних питань. Я балотувався до Верховної Ради як мажоритарник, причому мене підтримували Народний Рух України Геннадія Йосиповича Удовенка і партія "Собор". Конкуренція між кандидатами у ВР, а точніше, партіями, які за ними стояли, була дуже великою. І водночас, для блага регіону, треба було зберегти наявну професійну команду, що працювала на розвиток Одещини, а не просто особисті амбіції й інтереси.

    Під час президентської кампанії ситуація в країні стала вибухонебезпечною. Як відомо, і у ВР не всі групи та фракції працювали на стабілізацію суспільства. Тиск на рядових депутатів посилювався. У той період я й ухвалив рішення про вихід із СДПУ(О). Одразу почало надходити багато пропозицій щодо входження до інших фракцій парламенту. Але я вважав за краще максимально зосередитися на потребах моїх виборців: як депутат-мажоритарник займався конкретними справами - від маленьких проблем житлово-комунальної сфери до законотворення. Потім з'явилася можливість об'єднати мажоритарників у депутатську групу...

    - Чи можна стверджувати, що депутатська група "Довіра народу" - це об'єднання молодих і перспективних бізнесменів, які шукають свою нішу в українському політикумі?

    - "Довіра народу" - швидше за все, тимчасове утворення, адже в групи немає конкретної партійної платформи (до нашої групи входять чотири партії, вже й блоки з'явилися!). Такий формат співпраці дозволяє досягати компромісу незалежно від партійної приналежності та програм. Учасниками нашої команди справді стали великі промисловці, люди, які мають величезний управлінський досвід. Їхній практичний досвід визначає позицію "Довіри народу" з тих чи інших питань, часто нестандартну. Так, ми твердо переконані: вибори до ВР і місцевих рад треба проводити в різний час! Просто ми добре знаємо настрій людей на місцях. Упевнений, що більшість із них - за те, щоб вибори до місцевих рад перенести на осінь. Звісно, великі партії, навпаки, зацікавлені в, так би мовити, партійній приватизації. Хто встиг приватизувати завод і став мільйонером, тепер намагається приватизувати владу... А робити це найпростіше в умовах штучної плутанини.

    - Чому саме вас обрали лідером групи "Довіри народу"?

    - Щоб уникнути пріоритету якоїсь однієї політичної партії з тих, що входять до групи, був потрібен центрист за духом. Крім того, я багато років пропрацював у держструктурах, у мене хороший досвід оргроботи з апаратом. У принципі ж, "Довіра народу" намагається максимально використати потенціал кожного її члена. У кожного з нас - свої зв'язки та можливості в різних сферах.

    Об'єднавши їх, ми набагато успішніше вирішуємо наше головне завдання - надати практичну допомогу виборцям. Ми - проти звичного в політиці принципу "тільки разом - і все"! Підтримуємо й проекти індивідуальної участі у створенні блоку, й об'єднання з різними політичними структурами, зацікавленими в депутатах-мажоритарниках. Щоб забезпечити проходження законів, необхідних для народу України, співпрацюємо й із Кабінетом Міністрів України, і з депутатськими групами. Стосовно особисто мене, я є ще й головою болгарської діаспори в Україні. Звісно, для мене це дуже важливо - зробити все, що можу, для етнічних болгар.

    - Яким ви вбачаєте майбутнє свого об'єднання?

    - Вважаю, що в найближчому майбутньому наші представники стануть сполучною ланкою між різними фракціями парламенту. Наша група будувалася на довірі та порядності, ми не ставимо перед собою нездійсненних завдань - але немає й такого, що за нас хтось приймає рішення. "Довіра народу" просто забезпечує умови, за яких кожен мажоритарник діє так, як обіцяв своїм виборцям.

    "День"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.