• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вперше в історії ЗСУ створена Громадська колегія

    Опубликовано: 2005-12-12 09:38:00
    Вперше в історії Збройних Сил України створена та розпочала роботу Громадська колегія при Міністрові оборони України. Більшістю голосів головою цього дорадчого органу обрано колишнього начальника Генерального штабу ЗС України генерал-полковника запасу Анатолія Лопату.
     
    У заході, який проходив у Києві в Центральному будинку офіцерів ЗС України, взяли участь Міністр оборони України Анатолій Гриценко, представники Верховної Ради, 40 всеукраїнських і понад 10 київських громадських об’єднань та більше 20 інших організацій, об’єднань громадян і рухів. Всі вони представляють багатотисячну спільноту громадян, яким не байдужа майбутня доля Збройних Сил України.
     
    В ході установчого збору були обговорені питання порядку денного зібрання, головним з яких було створення постійно діючого консультативно-дорадчого органу при главі оборонного відомства з метою забезпечення відкритості діяльності Міністерства оборони України, всебічної реалізації громадянами України конституційного права на участь в управлінні державними справами.
     
    Саме таким органом і є Громадська колегія при Міністрові оборони України, за створення якої проголосувала переважна більшість учасників установчого зібрання. Її рішення будуть спрямовані на формування спільних напрямів взаємодії між державними органами та громадськими організаціями у питаннях розвитку та діяльності української армії, забезпечення соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей, працівників ЗС України, ветеранів військової служби, сприяння соціальній та професійній адаптації військовослужбовців, які звільнені з армійських лав в запас або відставку, військово-патріотичному вихованню громадян.
     
    - Ви прийняли сьогодні правильне рішення, що свідчить про ваше небайдуже ставлення до подальшої долі Збройних Сил, - зазначив Міністр оборони України Анатолій Гриценко. - Отже, Громадську колегію створено. Сподіваюся на плідну сумісну співпрацю і готовий розглядати всі розумні пропозиції, які підуть на користь армії, і втілювати їх у життя.
     
    Анатолій Гриценко також зазначив, що Громадська колегія – це інструмент, який повинен дати можливість громадянам, громадським організаціям, неурядовим структурам впливати на владу.
     
    - Є різні механізми впливу на владу, на жаль їх не дуже багато. Громадська колегія – це саме той механізм, який більш менш регулярно може впливати, - додав Міністр оборони України.
     
    Анатолій Гриценко висловив сподівання, що Громадська колегія буде „живим” організмом, через який сотні і тисячі людей, яким не байдужа доля української армії, могли донести свої думки до керівництва військового відомства.
     
    - Можете не сумніватися, що я прислуховуватимуся до всіх зауважень і пропозицій. І нам буде цікава будь яка думка, навіть висловлена у самій критичній формі, - наголосив керівник вітчизняного військового відомства.
     
    - Я за те, щоб небайдужі люди мали можливість впливати на владу. Інакше вона дуже швидко стане злочинною і знову народ буде невдоволений цією владою. Я цього, як громадянин, не хочу, - підкреслив Анатолій Гриценко.
     
    Довідка. З метою запровадження більш ефективних форм роботи Міністерства оборони з громадськістю у процесі формування та реалізації державної політики у військовій сфері, 11 листопада 2005 року Міністр оборони України Анатолій Гриценко підписав наказ “Про затвердження Положення про Громадську колегію при Міністрові оборони України”.
     
    Згідно з цим документом, Громадська колегія при Міністрові оборони України є консультативно-дорадчим органом, який утворюється при главі оборонного відомства з метою здійснення координації заходів, пов’язаних із забезпеченням проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики у сфері оборони.
     
    Серед основних напрямів діяльності Громадської колегії при Міністрові оборони України – участь у розробці пропозицій з актуальних проблем законодавства у військовій сфері, громадській експертизі проектів нормативно-правових актів, що стосуються діяльності та розвитку Збройних Сил України, сприяння науковим дослідженням у сфері зміцнення обороноздатності держави, вдосконалення системи соціального захисту військовослужбовців, членів їхніх сімей, працівників Збройних Сил України, ветеранів військової служби.
     
    До складу Громадської колегії можуть залучатися представники об’єднань громадян, зареєстрованих відповідно до чинного законодавства України, органів місцевого самоврядування та засобів масової інформації, які діють згідно з чинним законодавством України.
     

    Прес-служба МО

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.