• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Депутати Дніпропетровської облради своїх не здають

    Опубликовано: 2005-12-12 17:33:00
    Депутати Дніпропетровської облради знову не дали згоду на притягнення до кримінальної відповідальності своїх колег, зокрема, колишнього начальника Придніпровської залізниці і депутата облради Олександра Момота.
     
    Йому закидають зловживання службовим становищем та розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах. Депутати одностайно вирішили залишити у силі недоторканність Олександра Момота. За адвоката був сам голова обласної ради Микола Швець.

    Микола Швець, голова обласної ради: «Ми знаємо депутата Момота як відмінного працівника, як людину, яка працювала на державу. Він виконував розпорядження свого безпосереднього керівника. Ми, депутати, вважаємо, що там не було нічого такого, за щоб ми могли позбавити Олександра Івановича недоторканності».

    Деякі депутати обласної ради взагалі не розуміли, навіщо їм цей клопіт. Володимир Яцуба, депутат обласної ради: «Прокуратура доведе, що він собі брав гроші, а так немає суті питання».

    Перший заступник прокурора області Йожеф Орос півгодини знайомить депутатів з посадовими злочинами Олександра Момота. За його словами, екс-голова Придніпровської залізниці не раз робив доброчинні перерахування коштів, що є дуже сумнівними. Лише благодійному фонду реконструкції та розвитку «Артек» направили на 21 мільйон гривень більше, ніж було треба.

    Йожеф Орос, перший заступник прокурора Дніпропетровської області: «Це спричинило тяжкі наслідки для підприємства. Перераховані кошти від залізниці керівники фонду реконструкції та розвитку «Артек» не використали за призначенням, а привласнили собі. Факт скоєння Момотом злочину повністю підтверджується зібраними по справі матеріалами».

    Голова обласної ради Микола Швець сам допитує підозрюваного. Микола Швець, голова обласної ради: «Я задаю единственный вопрос, с вашего разрешения, депутату Момоту. Вы работали убыточно, когда вы были руководителем Приднепровской железной дороги? Эти все перечисления нанесли ущерб? - Нет! - Работали с прибылью? - Да! - Коллеги, у меня вопросов нет!»

    Депутати одноголосно вирішують залишити недоторканність Олександру Момоту. Утримався лише один. Не скоро опиниться у суді і секретар Дніпродзержинської міської ради Володимир Добринін, якого підозрюють у хабарництві. За притягнення його до кримінальної відповідальності були лише 6 депутатів обласної ради.

    Народні обранці своїх не віддають, особливо до правосуддя. Вже наприкінці сесії голова Дніпропетровської облради Микола Швець попросив вимкнути всі камери в залі та нагадав колегам: бути депутатом набагато краще, ніж коротати свій вік у в’язниці.
     
    "НТН"  
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.