• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Черкаська область cприяє регіональному розвитку в Україні

    Опубликовано: 2005-12-13 15:38:00

    Черкаська область є однією з трьох областей України, окрім Вінницької та Волинської, яка визначена компанією ВСЕОМ для впровадження пілотного проекту „Сприяння регіональному розвитку в Україні”. Загальною метою проекту є стимулювання економічного зростання шляхом розробки та здійснення прозорої і ефективної національної регіональної політики на центральному та місцевому рівнях.

    Зазначений проект реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу з 2004 року. Стратегічним партнером проекту в області виступає Черкаська обласна державна адміністрація.

    20 вересня в Черкасах в рамках проекту „Сприяння регіональному розвитку в Україні” за участю представників місцевих органів виконавчої влади та фахівців з Франції і викладачів Національної Академії при Президентові України відбулось відкриття комплексного тренінгу для 33 державних службовців, який складався з 4-х турів і сьогодні закінчується процедурою вручення сертифікатів.

    Серед слухачів тренінгів: заступники голів райдержадміністрацій Черкаського, Кам'янського, Христинівського, Смілянського, Катеринопільського районів, начальники управлінь економіки: Звенигородської, Корсунь-Шевченківської, Чигиринської, Жашківської, Шполянської, Канівської райдержадміністрацій та Черкаського, Смілянського, Золотоніського, Канівського міськвиконкомів, спеціалісти управління сільського господарства і продовольства, пенсійного фонду України, державної податкової адміністрації, представництва Держкомпідприємництва, а також начальники відділів управлінь освіти, охорони здоров'я, праці та соціального захисту, фінансового управління та управління економіки облдержадміністрації.

    5-6 грудня в Києві за участю Верховної Ради України, Секретаріату Президента України, Кабінету Міністрів України відбувся семінар на тему „Децентралізація державного управління в Україні”, на який виносилися пропозиції щодо „дорожньої карти” децентралізації в Україні на 2006-2009 роки.

    Від Черкаської області участь у семінарі прийняли заступник начальника Головного управління економіки облдержадміністрації Валентин Роздобудьмо та експерт Проекту „Сприяння регіональному розвитку в Україні” по Черкаській області Варвара Ткаченко.

    Керівництвом Проекту прийняте рішення Черкаську область вважати пілотною для відпрацювання моделі адміністративно-територіальної реформи. Для досягнення поставленої мети, в області створена робоча група на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Дмитром Лисуном та визначені 3 пілотні райони. Таким чином, очікуються наступні кроки в напрямку розвитку співробітництва між Проектом та Черкаською державною адміністрацією.

    "Черкаська обласна державна адміністрація"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.