• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кириченко: Миротворчий контингент повернеться в Україну до Нового року.

    Опубликовано: 2005-12-13 17:46:00
    Про це сьогодні, 13 листопада, повідомив під час прес-конференції начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Кириченко.
     
    “Наша тактична група (81 ТГ) знаходиться в провінції Васіт у пункті постійної дислокації та готується до забезпечення стабільності під час проведення виборів 15 грудня”, – заявив він, коментуючи поточний стан українського миротворчого контингенту в Іраку.
     
    За словами генерал-полковника Сергія Кириченка, українські військовослужбовці виконуватимуть це завдання до 20 грудня поточного року. Після цього розпочнеться завершальний етап повернення особового складу на Батьківщину, в ході якого дев’ятьма авіарейсами літаків Іл-76 та Ту-154 Державного підприємства Міністерства оборони України “Українська авіаційна транспортна компанія” увесь особовий склад повернеться в Україну. Техніка, яка 20 грудня вирушить до Кувейту, з 25 по 29 грудня буде завантажена на пороми.
     
    “Таким чином, наш миротворчий контингент повернеться в Україну до Нового року. Техніка, яка буде на поромах, прийде трохи пізніше, але до 1 січня 2006 року вона також буде за межами Іраку”, – наголосив начальник Генерального штабу Збройних Сил України.
     
    Говорячи про забезпечення належного рівня безпеки процесу виведення українського миротворчого контингенту з території Іраку генерал-полковник Сергій Кириченко зауважив, що пов’язані з цим питання ретельно продумані та узгоджені з командуванням Коаліційних сил. Зокрема, передбачено повітряне прикриття українських колон гелікоптерами, а у разі необхідності й літаками Коаліції.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.