• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кіровоградщину відвідав посол Польщі в Україні

    Опубликовано: 2005-12-21 11:24:00

    20 та 21 грудня у Кіровоградській області перебуває з візитом Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Яцек Ключковські. Приїхав пан Ключковські до Кіровоградщини на запрошення голови обласної державної адміністрації Едуарда Зейналова. Мета візиту – обговорення перспектив розширення міжрегіонального та інвестиційного співробітництва між Кіровоградщиною та Республікою Польща.

    Відповідно до програми перебування, відбулася зустріч Яцека Ключковскі з керівництвом облдержадміністрації та обласної ради. Головував на зустрічі Едуард Зейналов. Серед учасників були голова облради Василь Сибірцев, перший заступник та заступник голови облдержадміністрації Анатолій Ревенко та Олексій Любченко, відповідно, народний депутат Ганна Антоньєва, начальник управління зовнішніх зв’язків головного управління економіки облдержадміністрації Світлана Лобанова.
     
    Під час зустрічі Яцек Ключковскі зазначив, що це перший його візит до регіону, де немає Генерального Консульства Республіки Польща, тому він не пов’язаний з відвідуванням Консульства. Також посол висловив сподівання, що після його візиту буде поглиблено співпрацю в економічному плані між Кіровоградщиною та Польщею, зокрема в плані вливання польського капіталу в наші галузі господарства. За словами посла, польські інвестори мають свою специфіку: вкладають капітал переважно у виробничі галузі. Після повернення пан Ключковскі пообіцяв передати інформацію про проблеми і плани розвитку нашого регіону польським діловим колам.
     
    Едуард Зейналов поінформував про економічну ситуацію в області, про потенційні можливості розвитку нашого регіону і перелічив галузі, в які потрібно вкладати кошти в першу чергу. Зокрема, голова облдержадміністрації наголосив на створенні переробних підприємств, які використовуватимуть сировинну базу нашого аграрного краю. Також Едуард Джангірович звернув увагу на потребу серйозних капіталовкладень у вугільну галузь, зокрема у реформування ДХК “Олександріявугілля” та пошук для цього підприємства нового власника.
     
     Ще однією із пріоритетних галузей, що потребує інвестицій, є житлове та промислове будівництво, проблема якого в області стоїть особливо гостро. Голова облради Василь Сибірцев наголосив, що за правильної зміни регіональної політики наша область може стати самодостатньою, а не дотаційною, як це є нині.
     
    Також під час зустрічі представники сторін торкнулися питання приватизації КГЗКОРу та планів щодо майбутньої адміністративно-територіальної реформи. По завершенню офіційної розмови Едуард Зейналов подарував Яцеку Ключковскі картину з панорамою Кіровограда та передав інформаційні матеріали про регіон для потенційних інвесторів.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.