• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ООН створила спеціальну Комісію з розбудови миру

    Опубликовано: 2005-12-22 09:50:00
    ООН запровадила спеціальну Комісію з розбудови миру, яка має допомагати країнам при переході від війни до миру.
     
    Нова установа буде надавати поради щодо відновлення, будівництва та розвитку інституцій.
     
    Ян Еліассон, президент Генеральної асамблеї ООН, сказав: "Це рішення пропонує міжнародній спільноті фокусуватися не лише на закінченні конфліктів, але й на допомозі суспільствам на шляху до відбудови руїн воєнного часу. Ми зрозуміли з прикладу Афганістану та інших конфліктів у світі, що вони вибухають знову, якщо міжнародна спільнота йде одразу після завершення конфлікту. Ми маємо діяти в економічній та соціальній сферах і таким чином забезпечити, щоб конфлікт не поновився."
     
    Генеральний секретар Кофі Аннан назвав новий орган "великим кроком уперед" і сказав, що окремі операції, що раніше виконувалися різними структурами, тепер будуть під одним дахом. Він також назвав це черговим важливим кроком до оновлення самого ООН.
     
    Створення Комісії з розбудови миру було узгоджене на саміті ООН у веречні. Проте деякі дипломати висловлювали побоювання, що Рада Безпеки матиме занадто багато повноважень.
     
    "BBCUkrainian.com"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.