• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мотренко провів засідання Колегії Головдержслужби України

    Опубликовано: 2005-12-28 09:48:00

    27 грудня 2005 року під головуванням Начальника Головдержслужби Тимофія Мотренка відбулося засідання Колегії Головдержслужби України, за участю членів колегії: першого заступника Начальника Головдержслужби Миколи Борсука, заступників Начальника Головдержслужби Володимира Ткача та Володимира Сороко, директора Центру сприяння інституційному розвитку державної служби Андрія Вишневського, Голови Центрального комітету профспілки працівників державних установ України Тетяни Нікітіної, а також голови Спілки молодих державних службовців України Костянтина Захаренка, начальників Управлінь державної служби Головдержслужби, керівників структурних підрозділів Головдержслужби.

    Директор Центру сприяння інституційному розвитку державної служби Андрій Вишневський доповів про проект Закону України «Про державну службу». Він зауважив що проект Закону України «Про державну службу в органах виконавчої влади» розроблено робочою групою при Кабінеті Міністрів України під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Романа Безсмертного на виконання Указу Президента України від 05.01.2005 №1 «Про Концепцію розвитку законодавства про державну службу», Указу Президента України від 05.03.2005 № 278 «Про Концепцію адаптації інституту державної служби в Україні до стандартів Європейського Союзу» та доручення Кабінету Міністрів України від 13.01.2005 № 561/1/1-05.

     Законопроект ґрунтується на новому – європейському – розумінні професійності державної служби, що полягає в об’єктивності, справедливості та неупередженості при підготовці політичних та прийнятті адміністративних рішень, незалежності професійної позиції державного службовця. Законопроектом визначаються основні принципи державної служби. Заслухавши інформацію доповідача колегія Головдержслужби постановила схвалити в цілому проект Закону України «Про державну службу в органах виконавчої влади».

    Заступник Начальника Головдержслужби Володимир Сороко доповів про Стратегічний план діяльності Головдержслужби України на 2006 рік та наукове забезпечення пріоритетних напрямів діяльності Головдержслужби України у 2006 році відповідно до Програми розвитку державної служби на 2005-2010 роки. Він поінформував присутніх про те, що в основу Стратегічного плану діяльності покладені положення Концепції адаптації інституту державної служби в Україні до стандартів Європейського Союзу. Відповідно до методології стратегічного планування врахована політика Головдержслужби України у здійсненні функціонального управління державною службою через кореспонденцію заходів Стратегічного плану до змісту пріоритетів діяльності, схвалених на жовтневій 2005 року Колегії Головдержслужби України. Відповідно до постанови Колегії Головдержслужби України було прийнято рішення схвалити Стратегічний план діяльності Головдержслужби України на 2006 рік.

    Заступник начальника Головдержслужби Володимир Ткач доповів про стан контрольно-інспекційної роботи Головдержслужби України у 2005 році. Він звернув увагу присутніх, що протягом 11 місяців поточного року у зв’язку із виконанням вказаних повноважень працівниками Головдержслужби України здійснено 74 відрядження до усіх регіонів України. Відповідно до Стратегічного плану роботи на 2005 рік за дорученнями Секретаріату Президента України, кабінету Міністрів України, зверненнями народних депутатів України та громадян проведено 63 перевірки (у 2004 році -44) стану дотримання вимог законодавства з питань дотримання вимог законодавства з питань державної служби та запобігання проявам корупції в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування. Членами Колегії було прийнято постанову та схвалено стан контрольно-інспекційної роботи Головдержслужби України у 2005 році задовільним.

    Під час Колегії були обговорені питання щодо діяльності Управління державної служби Головдержслужби України в Тернопільській області, а також про нагородження відомчими заохочувальними відзнаками Головдержслужби України. У ході засідання учасники розглянули всі питання, які були винесені на обговорення та прийняли проекти постанов колегії. Закриваючи засідання Колегії Голова Колегії, Начальник Головдержслужби Тимофій Мотренко привітав присутніх з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим.

    Головне управлiння державної служби України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.