• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд допоможе Алчевську

    Опубликовано: 2006-02-01 16:19:00

    Уряд на своєму засіданні розглянув ситуацію, яка виникла в Алчевську, у зв’язку з аварією на тепломережі. Зокрема, Прем’єр-міністр Юрій Єхануров наголосив на тому, що органи влади мають вжити необхідних заходів для ліквідації аварії та забезпечення життєдіяльності мешканців Алчевська. Зокрема, Глава Уряду дав протокольне доручення визначити Державну адміністрацію залізничного транспорту України генеральним підрядником усіх аварійно-відновлювальних робіт на мережах теплопостачання в місті. Окрім того, Мінтрансзв'язку, Мінфін та Мінекономіки при затвердженні фінансового плану Укрзалізниці на 2006 рік зобов'язані передбачити витрати на виконання аварійно-відновлювальних робіт.

    Аналізуючи причини та наслідки аварії, Перший віце-прем'єр-міністр України Станіслав Сташевський зазначив, що прорив магістральної тепломережі в Алчевську 22 січня призвів до катастрофічних результатів через "невміле управління" та помилки керівництва міста. За словами першого заступника керівника Уряду, внаслідок аварії без теплозабезпечення залишилося 677 об'єктів, серед яких 25 дошкільних закладів, 14 шкіл, 9 лікувальних закладів. На сьогодні вже відновлено теплопостачання у 147 будинках, 107 підготовлено для подачі тепла, - повідомив Перший віце-прем'єр, зазначивши при цьому, що тепло подано лише в 4 дитячих садки і 5 шкіл. На об'єктах іде демонтаж старих і монтаж нових системи опалення.

    Як зазначив Станіслав Сташевський, до роботи в Алчевську вже долучилися близько 2,5 тисячі фахівців з усіх областей України. Найбільш якісно, за його словами, виконує роботу Укрзалізниця, яка взяла на себе функцію генерального підрядника для координації роботи й організації її на місці.

    Зі свого боку віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко зазначив, що сьогодні до Автономної Республіки Крим на навчання та оздоровлення вирушить перша група дітей з Алчевська. За його словами, о 14-ій годині відбуде перший потяг із 655 учнями 1-2 класів та 42 дорослими, які їх супроводжують. В'ячеслав Кириленко також повідомив, що в усі регіони, які зможуть прийняти на навчання дітей з Алчевська, відправлено телеграми з дорученням усім службам забезпечити супровід дітей та охорону громадського порядку в місцях їх перебування.

    За дорученням Президента України проведено роботу з можливої організації навчального процесу місцевих дітей в інших областях. „Всього з 10,5 тисяч учнів та 3,5 тисяч дітей віком від 2 до 5 років 8,9 тисячі дітей та їх батьки вже дали згоду на навчання за межами області", - сказав В'ячеслав Кириленко. За його словами, в санаторіях різних областей вже підтверджено наявність 17 тисяч місць для прийняття дітей з Алчевська. Погодилися прийняти дітей санаторії Криму, Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської, Закарпатської областей, і список збільшується щогодини, оскільки ми отримуємо все нові й нові заявки, - зазначив віце-прем'єр-міністр.

    Під час засідання Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров також зазначив, що в січні 2006 року план надходжень до загального фонду Державного бюджету був виконаний у повному обсязі. За оперативними даними Державного казначейства та Міністерства фінансів, у січні за плану у 5 мільярдів 239 мільйонів гривень до загального фонду Державного бюджету надійшло 5 млрд. 389 млн. грн. "Таким чином, планові показники загального фонду Держбюджету виконані, - зазначив Прем'єр-міністр.

    Юрій Єхануров також повідомив, що у січні 2006 року Уряд майже повністю профінансував трансфертні кошти за напрямами Проведення виборів народних депутатів. „За січень фінансування виборів здійснювалося згідно з графіком. План був 127,4 мільйона гривень, фактично профінансовано 125,9, недофінансовано - 1,5 мільйона”, - сказав керівник Уряду.

    За словами Юрія Єханурова, кошти було надано в повному обсязі, але проблема з їх перерахуванням виникла через відсутність затвердженого порядку використання коштів Державного бюджету за програмою забезпечення проведення виборів на місцевому рівні. Юрій Єхануров також звернув увагу урядовців на питання щодо виділення приміщень для виборчих комісій у Івано-Франківській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.