• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк: Загальний рівень довіри населення до влади поволі падає

    Опубликовано: 2005-10-24 12:31:00
    Рух має працювати в своєму звичайному режимі підтримуючи здорові та об`єктивно потрібні для держави ініціативи влади, всіляко сприяючи їх реалізації, і, водночас—поправляючи владу, там, де це необхідно, вказуючи на помилки та прорахунки, пропонуючи своє бачення шляхів подолання негативних кризових явищ, вирішення тих чи інших питань, як ми робили це завжди, - зазначив голова НРУ Борис Тарасюк на засіданні Центрального Проводу партії. - Ми маємо активно стояти на варті здобутків „помаранчевої революції”, національних інтересів України та авторитету державної влади.

    Найбільш тривожним в нинішній політичній ситуації є те, що загальний рівень довіри населення до влади поволі падає. Ключова причина такого стану полягає безумовно в розколі у «помаранчевій» команді. Додатковими детермінантами певного зниження довіри до влади також були недолугі дії окремих політичних діячів особливо в економічному блоці, повільне вирішення ряду нагальних соціально-економічних проблем (як місцевого, так і загальнодержавного масштабу), неадекватне реагування на злоякісні процеси в державі. Якщо не вжити термінових заходів, ситуація може набути загрозливих для України масштабів.

    Я вже говорив, і скажу це ще раз: новій владі не можна втрачати той кредит довіри, який їй надав Український народ! Авторитет влади — і це загальновідомо—повинен перманентно підтримуватися (причому, як з боку самої влади, так і з боку громадян), якщо ми хочемо мати справді сильну, суверенну і незалежну державу. Невід’ємним атрибутом такої держави є політично дієздатна й ефективна влада. Ми повинні забезпечити авторитет влади, в першу чергу, на місцевому рівні, особливо в тих регіонах, де рухівці є у владі. Громадяни сприймають владу насамперед через призму діяльності органів влади на місцях…

    Виконуючи рішення нашого з’їзду щодо об’єднання всіх патріотично-демократичних сил на виборах до Верховної Ради і місцевих виборах, ми повинні вести самостійну кампанію та формувати свій електорат, оскільки тільки цими виборами життя не закінчується.
    В цілому при розгляді питань стосовно співпраці з іншими організаціями ми маємо виходити із позицій національних інтересів України, ідеологічних основ діяльності партії, її програмних документів, а також враховуючи перспективу розвитку партії.

    На нинішньому етапі за умов хиткості політичної та соціально-економічної стабільності в державі вкрай важливим є чітке позиціонування пріоритетів партії. При цьому потрібно враховувати всі можливі варіанти (не відкидаючи в цілому жоден з них), ґрунтовно, реально та неупереджено підійшовши до аналізу та попередньої оцінки ймовірної перспективності кожного з цих варіантів.
    Рух повинен продемонструвати відкритість для співпраці з будь-якими партіями, які мають на меті побудову в Україні демократичної соціальної правової держави європейського зразка.

    Чи можливе об’єднання «помаранчевої» команди, то в політиці не можна виключати жодних варіантів. Більше того, Рух на минулому з’їзді прийняв рішення про об’єднання всіх патріотично-демократичних сил на виборах в 2006 році в одному блоці. Саме згідно з цим рішенням я працюватиму в переговорах щодо майбутніх виборів.

    На моє переконання, у випадку формування коаліції у форматі, який відповідає приблизно блоку «Наша Україна» зразка 2002 року, можна сподіватися на перемогу в 2006 році. Безумовно, цей блок може включити також ті політичні партії, які були нашими союзниками в коаліції «Сила народу».

    Важливо, щоб Народний Рух не залишався осторонь проблем, які наразі є в державі. Рух має працювати в своєму звичайному режимі, підтримуючи здорові та об`єктивно потрібні для держави ініціативи влади, всіляко сприяючи їх реалізації, і, водночас—поправляючи владу, там, де це необхідно, вказуючи на помилки та прорахунки, пропонуючи своє бачення шляхів подолання негативних кризових явищ, вирішення тих чи інших питань, як ми робили це завжди. Ми маємо активно стояти на варті здобутків „помаранчевої революції”, національних інтересів України та авторитету державної влади.

    З виступу на засідання Центрального Проводу НРУ
    22 жовтня 2005 року
     
    Прес-служба НРУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.