• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кримські "нашоукраїнці" закликали депутатів відмовитися від недоторканності

    Опубликовано: 2005-10-24 15:58:00
     
    Представники Кримського відділення Всеукраїнської громадської організації "Наша Україна" підписалися під заявою низки регіональних осередків громадських об'єднань та політичних партій, у якій міститься заклик до депутатів місцевих рад відмовитися від недоторканності. Заява була прийнята у Сімферополі під час засідання круглого столу на тему "Ліквідація депутатської недоторканності: можливості і перешкоди".
     
    Як повідомив керівник Громадського центру ВГО "Наша Україна" у Криму Андрій Іванець, за круглий стіл запросили і супротивників скасування недоторканності, "однак більшість учасників були переконані, що для нашого суспільства негатив від повернення депутатам імунітету перекриває позитиви".
     
    За словами Андрія Іванця, "документ відкритий для підписання і найближчим часом його планують підписати ще кілька політичних та громадських організацій".
     
    Наводимо повний текст заяви.
    "Шановні політики та депутати всіх рівнів!
    Ми, представники громадських організацій та осередків політичних партій Криму, занепокоєні відновленням недоторканності депутатів місцевих рад. Кримчани добре пам‘ятають, як у 1990-ті роки представники криміналітету ховалися від відповідальності за депутатський мандат. За даними міліції, на початок 1998 року 44 депутати різних рівнів були членами кримінальних угруповань, а навесні того ж року під час виборів правоохоронці завадили отриманню депутатських мандатів 50 членами та лідерами організованих злочинних угруповань. Подібна ситуація була і в інших регіонах України.
     
    Сьогодні держава стоїть перед загрозою нового походу криміналітету у владу. Поза сумнівом, що більшість кримчан, як і мешканців інших регіонів держави, не підтримують ідею депутатської недоторканності. На нашу думку, вона суперечить Конституції України.
     
    У зв‘язку з цим ми підтримуємо внесення Президентом України Віктором Ющенком на розгляд Конституційного суду України положень Закону України „Про статус депутатів місцевих рад”, які гарантують депутатську недоторканність. Разом з тим, з технічних причин суд може не встигнути винести рішення з цього питання до початку парламентських виборів-2006.
     
    Тому ми пропонуємо:
    1. З метою демонстрації народу позиції політичних сил діючим депутатам місцевих рад добровільно публічно відмовитися від депутатської недоторканості.
     
    2. Партіям внести у передвиборчі програми положення про необхідність її скасування".
     
    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.