• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Законопроект про місцеві вибори забезпечить народовладдя – Іван Іванчо

    Опубликовано: 2005-10-26 10:06:00
    "Право формувати владу, за Конституцією, належить народу. Чітку реалізацію цього права забезпечує запропонований на розгляд парламенту членами фракції "Наша Україна" законопроект про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", – сказав у розмові з журналістами член Ради партії "Народний Союз Наша Україна", народний депутат Іван Іванчо.
     
    Він наголосив, що закон, прийнятий у 2004 році, "має чимало нечіткостей, що викликає дискусії та нарікання, про що йшлося, зокрема, на Всеукраїнський зборах представників місцевого самоврядування".
     
    "Новий законопроект чітко окреслює засади місцевих виборів. Зокрема, для виборів депутатів Верховної Ради АРК пропонується мажоритарна виборча система в одномандатних округах. Обирати депутатів обласних рад передбачається у багатомандатних округах по районах та містах обласного значення із прогресивною шкалою представництва (залежно від числа виборців); в округах, де число мандатів перевищує сім – за пропорційною, де менше – за мажоритарною системами. Вибори депутатів районних у місті рад пропонується проводити за пропорційною системою. Законопроект чітко визначає також принципи виборів депутатів міських, селищних, сільських рад, а також міських, селищних та сільських голів", – зазначив народний депутат.
    "Голосування за відкріпними посвідченнями, а також голосування на закордонних виборчих дільницях на місцевих виборах виключається", – підкреслив парламентарій.
    "Вдосконалений закон стане на сторожі чесних і справедливих виборів, а також гарантує всі механізми для того, щоб забезпечити повноту реалізації права народу на формування влади", – підкреслив Іван Іванчо.
     
    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.