• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стретович: За соціологічними даними ХДС в Україні має 3,5%

    Опубликовано: 2005-11-07 10:34:00
    У майбутньому парламенті повинно з’явитися щонайменше шість-сім християнських демократів, — про такі наміри повідомив під час прес-конференції у Львові голова партії ХДС, голова Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат України Володимир Стретович.
     
    За словами В.Стретовича, на сьогоднішні партія ХДС налічує 22 тисячі «кадрованих членів» і є представленою у всіх регіонах країни. «Структура є, хай не така розбудована як у інших партій. Ми не заганяємо у партію, люди приходять за переконаннями. І нас це тішить. Ми будуємо партію надовго, а не так, що лідер є — партія є, а без лідера й партії нема», — зазначив В.Стретович.
     
    Він додав, що партія є фактично готовою до виборчих перегонів, однак ще відбуваються переговорні процеси з іншими політичними силами щодо блокування. «Закликаю «Тримайте порох сухим — ми будемо стріляти». До виборів готові, а тепер треба сформувати формат коаліції і поширити свої впливи. Ми присядемо до когось в обоз, бо розуміємо, що не можемо наразі йти самостійно, нема необхідної електоральної підтримки», — додав голова ХДС. За його словами, зараз електорат, для якого ідеологія партії є близькою та зрозумілою, дещо спантеличений великою кількістю партій з подібними назвами. «Наше завдання сьогодні — добитися ідентифікації під час процесу виборів, що є така партія ХДС, яка у народі звучить «хай думає Стретович», — пояснив політику партії на найближчий час В.Стретович. Надалі у партії постануть дещо більші завдання — створення правого блоку християнсько-демократичного спрямування.
     
    Щодо сьогоднішніх позицій партії, В.Стретович повідомив, що за соціологічними даними ХДС в Україні має 3,5%. Найбільше симпатиків ХДС має на Заході України: у Тернопільській, Івано-франківській, Рівненській та Волинській областях. Й, відповідно, набагато менше прихильників на Сході держави, найменше у Донецьку та Луганську. «І це не дає підстав йти на вибори самостійно, бо все-таки мала впізнаваність суб’єкта політичного процесу. Наприкінці листопада проведемо соціологію. Але вже сьогодні розуміємо, що самостійно йти на вибори і закидати всіх своїх супротивників шапками ми не можемо, бо мало ще шапкокидачів», — зазначив В.Стретович.
     
    ЗІК
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.