• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юсов: Позиція України щодо виборів в Азербайджані повинна бути більш жорсткою

    Опубликовано: 2005-11-08 16:21:00
    Офіційна позиція України з приводу фальсифікації виборів в Азербайджані повинна бути більш жорсткою і однозначною. Так заявив член Політради Громадянської партії «ПОРА» Андрій Юсов під час прес-конференції, яка відбулась 8 листопада в Києві.

    На його думку, представники делегації спостереження від СНД та СНД в цілому «вже вдруге намагаються виступити в ролі відбілювача брудних виборів».
    «Вперше це сталося рік тому в Україні. Ця спроба була невдалою. Чи вдасться це цього разу – залежить в першу чергу від народу Азербайджану, але не в останню чергу це залежить від міжнародної громадськості, в тому числі і від України. Тому зі свого боку Громадянська партія «ПОРА» звертається до української влади із закликом не торгуватись демократією за нафту або нафтою за демократією», - сказав Андрій Юсов.

    В свою чергу представник опозиційного блоку Азербайджану «Азадлиг» Аваз Кязімов заявив, що 9 листопада в Азербайджані розпочнуться масові акції протесту проти фальсифікації результатів парламентських виборів, які відбулися 6 листопада.

    «Завтра в Азербайджані розпочнуться масові акції протесту, котрі найближчим часом охоплять всю країну», - заявив Кязімов. За його словами, азербайджанські опозиціонери та люди, які їх підтримують і мають намір вийти на акції протесту, будуть діяти виключно мирними засобами і вимагатимуть скасування результатів виборів. На даний момент опозиційні сили займаються збором всіх актів правопорушень, вчинених під час виборів та процесу підрахунку голосів.

    Авас Кязімов висловив вдячність ГП «ПОРА» та іншим політичним силам України, які висловились на підтримку азербайджанської опозиції. За його словами зовнішній фактор, а саме підтримка міжнародної демократичної спільноти, відіграватиме вирішальну в перемозі демократії в Азербайджані.
     
    Прес-служба партії "Пора"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.