• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зінченко хоче змінити вибори

    Опубликовано: 2005-11-09 14:43:00
    Колишній державний секретар Олександр Зінченко ініціює зміну процедури проведення виборів у Верховну Раду.
     
    Про це він заявив на прес-конференції.
     
    Зінченко заявив, що підтримує нову систему проведення голосування на виборах у парламент, розроблену Українською академією наук національного прогресу.
     
    На прес-конференції президент академії Олексій Онипко, розповідаючи про нову систему голосування, повідомив, що згідно з нею кожен виборець заздалегідь одержує мандат виборця, що має єдину в країні нумерацію, високий ступінь поліграфічного захисту і є документом суворої звітності.
     
    У мандат вносяться дані виборця, на нього наноситься спеціальний штрих-код, що надалі використовується для контролю.
     
    Мандат має корінець, що залишається в організації, яка видала цей мандат, і 2 відривні талони.
     
    Один талон під час голосування прикріплюється на контрольний талон виборчого бюлетеня й надалі свідчить про те, кому саме виданий бюлетень.
     
    Другий талон прикріплюється до самого бюлетеня, що, на відміну від мандата, не має жодних ступенів захисту й друкується на простому паперу.
     
    Онипко сказав, що голосування відбувається, коли виборець відриває на бюлетені спеціальну відривну смужку напроти обраної ним партії.
     
    За його словами, ця система дасть змогу легше контролювати правильність підрахунку голосів за ту чи іншу партію й запобігати порушенням.
     
    Онипко сказав, що після голосування бюлетені перераховуються як стандартним способом (вручну), так і зчитуванням штрих-кодів, які нанесені на талоні, прикріпленому до бюлетеня.
     
    На його думку, це дасть змогу перевіряти достовірність бюлетеня, а також значно скоротити час підрахунку результатів голосування.
     
    Зінченко сказав, що представлена система, на перший погляд, складна, але він вважає її абсолютно надійною для проведення чесних виборів.
     
    Він також сказав, що він хотів би застосування цієї системи на виборах у Раду вже в 2006 році, але разом з тим зазначив, що нова ідея поки що не сприймається з оптимізмом депутатами Верховної Ради й членами Центральної виборчої комісії.
     
    Українська правда

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.