• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 3 грудня - день остаточного опрелюднення партійних списків НСНУ та Партії регіонів

    Опубликовано: 2005-12-02 10:18:00
    Схоже, 3 грудня стане визначним днем у партійній стихії. Саме цього дня головні опоненти майбутніх парламентських виборів - НСНУ та Партія регіонів - обіцяють оприлюднити остаточні варіанти партійних списків.
     
    І хоча тепер імена "вхожих", принаймні в перші п'ятірки, приблизно відомі, підсумкове рішення в суботу ухвалюватимуть з'їзди регіоналів і нашоукраїнців.
     
    Учора Віктор Янукович оголосив проект першої п'ятірки, яка йтиме на парламентські вибори у списку Партії регіонів. Його затвердили на четверговому засіданні політради регіоналів.
     
    Отже, на чолі списку Партії регіонів мають бути Віктор Янукович, Ніна Карпачова, Георгій Скупар, Тарас Чорновіл і В'ячеслав Богуслаєв.
     
    Мотивуючи присутність серед лідерів партійного списку Уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової, пан Янукович зазначив: "Практично весь рік ми працювали з Ніною Іванівною щільно та в контакті. І ми сподіваємося, що Ніна Іванівна працюватиме разом із нами над підготовкою всієї законодавчої бази із запровадження в Україні стандартів демократичного суспільства, щоб права людини знову були захищені".
     
    Натомість Ніна Карпачова каже, що рішення приєднатися до регіоналів було для неї непростим. За її словами, напередодні президентських виборів вона підтримала кандидатуру Віктора Ющенка. "Я робила це свідомо, пам'ятаючи Мукачеве. Майдан починався з Мукачевого, і майданів було багато. Ми мали не тільки один помаранчевий майдан. Тому я йду свідомо з цією політичною силою, яка готова разом зі мною об'єднувати, а не роз'єднувати нашу державу", - резюмувала вона.
     
    Про гендиректора "Мотор-Січі" В'ячеслава Богуслаєва чільник Партії регіонів сказав, що його знає весь світ, бо він є гарним менеджером.
     
    Що ж до Георгія Скудара, то він "заслужив таку честь", оскільки, за словами В. Януковича, це "герой України, промисловий керівник, який досягнув прекрасних результатів на своєму підприємстві".
     
    Тарас Чорновіл отримав характеристику відомого політика, "який стане ще відомішим, адже в нього добрий запас ходу". "Тарас завжди ніс у суспільство правду із властивою йому прямотою і відстоював ідеали нашої партії", - сказав Янукович. Як пише prоUA, далі список виглядає так: Раїса Богатирьова, Рінат Ахметов, Віктор Тихонов, Юхим Звягільський, Борис Колесніков і Євген Кушнарьов. Останнього, до речі, вчорашнім рішенням політради Партії регіонів призначено керівником виборчої кампанії.
     
    Лідер регіоналів побажав усім політичним силам держави, котрі братимуть участь у парламентських виборах, набрати якомога більше голосів від прихильного до них електорату. "Майбутнє України залежатиме від потужних політичних партій, які здатні сформувати професійну політичну команду, здатні виконати свої виборчі програми", - заявив він. А ще додав, що впевнений у тому, що 2006 року відбудеться політична реформа і "ми отримаємо нову модель керівництва державою - парламентсько-президентську". Вчора пан Янукович повідомив, що з'їзд його партії відбудеться 3 грудня. На ньому і затверджуватимуть остаточно перелік кандидатів на депутатську посвідку від Партії регіонів.
     
    Учорашній день для ПР знаменувався ще й поповненням у "політичній сім'ї". Партія "Нова генерація України" оголосила про намір об'єднатися з політичною силою екс-кандидата в президенти. Таке рішення ухвалив з'їзд "НГУ". Лідер цієї політсили Юрій Мірошниченко каже, що злиття з регіоналами є "органічним", оскільки в його партії та ПР спільна мета і програмні основи - "покращання умов життя насамперед простих українців". Водночас партія "Держава" відмовилася від закликів регіоналів об'єднатися. Як повідомляє прес-служба "Держави", лідер партії Геннадій Васильєв не прийняв пропозиції Віктора Януковича ввійти до виборчого списку Партії регіонів.
     
    Тим часом головний опонент "синьо-білих" - НСНУ - вагається з оголошенням першої п'ятірки "помаранчевих". Цьому процесу в нашоукраїнців передують соціологічні та рейтингові опитування. Днями голова виконкому НСНУ Микола Катеринчук оприлюднив результати "експериментів" пропрезидентських сил. Відтак п'ятірку партії "Народний Союз Наша Україна" має очолити Президент Віктор Ющенко. Про це, за словами пана Катеринчука, свідчать результати рейтингового опитування представників місцевих осередків партії. До переліку бажаних у першій п'ятірці, крім Ющенка, увійшли прем'єр Юрій Єхануров, Віталій Кличко та Роман Безсмертний. Сам Микола Катеринчук є п'ятим у партійному списку. "Цей список є лише проектом, а остаточно його затвердять на з'їзді 3 грудня", - зазначив голова виконкому пропрезидентської партії. "Віталій Кличко чує про це вперше, але, думаю, він це відзначить, як ми відзначили ту інформацію, яку він доніс (до людей) під час помаранчевої революції, що залишилося в пам'яті наших партійців", - додав він. Також Катеринчук наголосив, що результати соцопитування, яке проводив для НСНУ Київський міжнародний інститут соціології, на 95% збіглися з підсумками рейтингового голосування.
     
    Львівська газета
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.