• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вінський: СПУ, БЮТ І "Наша Україна" матимуть більшість голосів у наступній Верховній Раді

    Опубликовано: 2005-12-09 11:27:00
    Соціалістична партія України, блок Юлії Тимошенко та партія "Наша Україна" матимуть у парламенті більшість (50%+1 голос) голосів та сформують коаліцію.
     
    Про це сказав перший секретар Політради СПУ, народний депутат Йосип Вінський в ефірі ТРК "Ера".
     
    "Я абсолютно переконаний, що Соціалістична партія України, Блок Юлії Тимошенко і партія "Наша Україна" будуть мати більшість голосів у наступній Верховній Раді України, вони спокійно сформують коаліцію і будуть працювати", - сказав Й.Вінський.
     
    На запитання щодо стабільності такої більшості Й.Вінський відповів: "Ми повинні вчитися у Європи, відійти від азіатщини. Тобто ті люди, яким виборці довірили владу, повинні бути відповідальними, повинні домовлятися та виробляти спільну програму дій, спільні кадрові рішення, спільну відповідальність, і 5 років в рамках тих повноважень, які їм дали, здійснювати цю відповідальність".
     
    Крім того, нагадав Й.Вінський, перше право вносити свої пропозиції по кандидатурі прем'єр-міністра матиме та політична структура, яка буде мати найбільшу підтримку у населення. "Безумовно, для того, щоб її кандидатура набрала більше голосів, вона буде змушена вести переговори з іншими політичними структурами, аби мати більшість у 226 голосів, яка і призначить Кабмін і прем'єр-міністра", - сказав він.
     
    "Тобто, є структура, наприклад, СПУ, яка набрала 30% голосів та не вистачило 20% - ми б вступили в переговори, але зрозуміло, що ми повинні бути ніціатором, локомотивом в створенні цієї більшості", - додав перший секретар Політради СПУ.
     
    "Ми оцінюємо загальну ефективність влади: якщо вона забезпечує інтереси людей, люди повторно висловлюють довіру цій політичній силі, якщо вона цього не забезпечує, вони голосують за опозицію, і тоді ситуація змінюється", - заявив народний депутат. "Якщо хоча б один міністр працює не кваліфіковано, чи він корупціонер, вся відповідальність цього Кабінету Міністрів України автоматично переходить на відповідні політичної партії та на парламентську більшість. Це означає, що наступні вибори вони програють", - додав він.
    Й.Вінський також зазначив, що "у нас завжди була проблема ефективної діяльності виконавчої влади, виконання законів в забезпеченні прав і свобод людини".
     
    "Всі відчували, що, як правило, прем'єр-міністр був "шісткою". Тобто був Президент, який був цар, - зараз ця ситуація зміниться, прем'єр-міністр отримує статус дійсно самостійної, політичної, знакової і відповідальної, сильної фігури", - сказав перший секретар Політради СПУ.
     
    Офіційний сайт СПУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.