• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Балога: Радіоактивного сховища на ЧАЕС не буде

    Опубликовано: 2005-12-13 17:07:00
    Міністр з питань надзвичайних ситуацій, член Ради партії "Наша Україна" Михайло Балога заявив, що Президент України не припускав можливості створення сховища для радіоактивних відходів на території Чорнобильської АЕС. Про це міністр заявив у парламенті під час Дня Уряду, присвяченого п’ятій річниці дня закриття ЧАЕС.
     
    Міністр зазначив: "Я процитую слова Президента: "Політично це питання треба вивчити..."
     
    "Ви прекрасно розумієте, - підкреслив Балога, - що він мав на увазі під словом "політично".
    "Ось переді мною Закон України про поводження з радіоактивними відходами. І стаття п’ята цього закону говорить про виключну компетенцію Верховної Ради України в питаннях поводження з радіоактивними відходами, - зазначив міністр. - Це виключно компетенція Верховної Ради. І такі припущення не міг робити Президент. Президент сказав, що політично потрібно визначитися органу, який за це відповідає ".
     
    "Тому я абсолютно не погоджуюся із позицією про те, що Президент міг сказати, що він буде робити сховище ядерних відходів на території Чорнобильської атомної станції", - підкреслив міністр.

    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.