• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Засідання Політичної ради при Президентові України

    Опубликовано: 2005-12-14 15:51:00
    Президент України Віктор Ющенко зустрічається з лідерами парламентських груп і фракцій. Зустріч відбувається в рамках Політичної ради при Президентові України. Головна тема засідання – Державний бюджет на 2006 рік.
     
    Під час засідання планується остаточно визначитись із спірними питаннями навколо розміру дефіциту бюджету, зниження податкового навантаження, дотації місцевим бюджетам, фінансування АПК, вугільної галузі, створення стабілізаційного фонду тощо. 
    Планується, що в ході засідання Глава держави звернеться до лідерів політичних сил із закликом сконцентрувати усі зусилля для якнайшвидшого узгодження позицій та затвердити бюджет у найкоротші терміни.
     
    Віктор Ющенко переконаний, що у разі неприйняття бюджету до 1 січня 2006 року, буде неможливо застосувати нові розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, виплачувати пенсії військовослужбовцям та чорнобильцям;
    Держава також буде позбавлена можливості здійснювати видатки на:
    -        державну підтримку вугледобувних підприємств;
    -        реструктуризацію вугільної та торфодобувної промисловості;
    -        будівництво газопроводів-відводів, газифікацію населених пунктів;
    -        будівництво енергоблоків, атомних та інших електростанцій, ліній електропередач;
    -        соціальні програми на придбання житла;
    -        збереження історичної забудови міст;
     
    Крім того, неможливо буде надавати короткотермінові позики місцевим бюджетам та Пенсійному фонду на покриття тимчасових касових розривів, що є загрозою недоплат пенсіонерам.
     
    Президент України Віктор Ющенко сподівається, що у результаті спільної роботи урядовців та парламентаріїв буде прийнято реалістичний бюджет, підкріплений макроекономічною динамікою та бізнес-активністю, а відтак зросте інвестиційна привабливість України. 
     
    Довідка. Політична рада при Президентові України створена Указом Глави держави від 12 жовтня 2005р. №1435. Політична рада при Президентові України є консультативно-дорадчим органом, мета якого – налагодження постійного і конструктивного діалогу між Президентом та політичними силами, представленими у Верховній Раді, забезпечення найповнішого врахування їхніх позицій та рекомендацій у процесі формування і реалізації державної політики. 
     
    Прес-служба Президента України
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.