• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Медведчук: Непослідовність і безвідповідальність - головні гасла нинішньої влади

    Опубликовано: 2005-12-15 15:02:00
    Про це лідер СДПУ(О) заявив сьогодні журналістам, коментуючи факт подачі у Верховну Раду від імені Президента України законопроекту, що повністю міняє порядок залучення до відповідальності депутатів місцевих рад. Зазначений законопроект припускає зміни в Законі України «Про статус депутатів місцевих рад» і фактично скасовує їх т.зв. «недоторканність».

    «Ющенко не в змозі виконати навіть обіцянки, дані ним привселюдно й закріплені його підписом під відповідним Меморандумом. А запропоновані Президентом виправлення, які «зберігають високий рівень імунітету депутатів», - справи проти них пропонується збуджувати прокурорам вищого рівня - насправді повертають нас до того, що на депутатів місцевих рад можна буде в будь-який момент тиснути. Що й відбувалося до того, як був прийнятий даний закон», - заявив Віктор Медведчук.

    «Проблема, насправді, зовсім не в тім, на якому рівні фабрикується справа проти депутата місцевої ради. Все як раз у тім, що справи фабрикуються. СДПУ(О) за час перебування в опозиції мала досвід з фабрикації справ проти членів нашої партії на найвищому рівні. А просто тиск на депутатів? З приходом нинішньої влади саме відсутність процедури, яка регламентує залучення до відповідальності депутатів місцевих рад, привело до численних «дивних» голосувань. Пригадайте, як мінялися голови рад і навіть мери міст. Поява цього законопроекту свідчить про те, що влада серйозно готується до виборів, вірніше, до забезпечення сприятливого для себе результату», - підкреслив лідер СДПУ(О).

    «На мою думку, поява такого законопроекту зовсім не випадково збігається з протидією МЗС щодо процедури контролю за виборами з боку спостерігачів від СНД. А те, що Ющенко порушує свої обіцянки з горезвісного Меморандуму, то вже всі знають, чого коштують його обіцянки», - сказав Віктор Медведчук.

    Прес-служба СДПУ(О)
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.