• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Выборы 2006 проведены в украинских традициях – как всегда, их сфальсифицировали

    Опубликовано: 2006-03-29 19:30:00

    Подсчет голосов избирателей почти завершен. Для оглашения результатов выборов осталось почти ничего – обработать еще 2% бюллетеней. Но, как утверждает множество партий и блоков, избирательный процесс в Украине прошел вполне традиционно: размеры фальсификаций просто поражают!

    Сегодня 10 партий и блоков написали письмо Президенту Украины с просьбой вмешаться с эту ситуацию. В доказательство своих слов представители партий приводят ряд фактов, которые подтверждают правдивость этого заявления.

    Исходя из текста этого письма, следует отметить, что крупные партии обеспечили результативность выборов в свою пользу за счет остальных участников избирательного процесса. Если же Гарант конституции не вмешается в это «дело», вопрос о победе демократии в Украине можно будет автоматически закрыть.

    Текст письма мы приводим ниже:

    Президенту України,
    Голові Ради Національної
    безпеки і оборони України,
    Гаранту додержання
    Конституції України, прав і свобод
    людини і громадянина
    Ющенку В.А.

    ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

    щодо вжиття заходів до припинення масової фальсифікації
    результатів виборів в Україні

    Ми, представники політичних партій і виборчих блоків – суб’єктів виборчого процесу – ВИМАГАЄМО негайно втрутитись у ситуацію щодо виборчого процесу в Україні – виборів 26 березня 2006 року.

    Оприлюднені проміжні результати виборів народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів дають підстави вважати, що результати виборів сфальсифіковані. Розміри фальсифікації вражають!

    Голоси більшості політичних сил, в числі яких знаходимось і ми, вкрадені та передані політичним силам, що на сьогодні визначені лідерами виборів.

    З початку голосування та по сьогоднішній день тривають масові, системні, комплексні порушення виборчого законодавства, викривлення результатів виборів. Особливо брутального характеру ці порушення та фальсифікації набрали в столиці України – місті-герої Києві.

    Про це свідчать:

    1) масові, на всеукраїнському рівні, порушення конституційного виборчого права.

    В порушення статті 70 Конституції України, статей 4, 6 Закону України „Про вибори народних депутатів України”, статті 3 Закону України „Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” 12170556 виборців (за даними Центральної виборчої комісії) не змогли проголосувати – близько 32,73% загальної кількості виборців (!).

    2) багато чисельні скарги обурених виборців, які не змогли скористатись своїм виборчим правом внаслідок масового не включення до списку виборців мешканців будинків та вулиць;

    3) порівняння результатів виборів до Верховної Ради України, місцевих рад, сільських, селищних і міських голів свідчать про істотні розбіжності між ними. Так, на користь однієї політичної сили по виборах до Верховної Ради України та місцевих виборів навіть в одному територіальному виборчому окрузі результати виборів часто є полярно протилежними.

    4) порушення порядку підрахунку голосів:

    відповідно до частини 2 статті 92 Закону України „Про вибори народних депутатів України” окружні виборчі комісії зобов’язані повідомляти Центральну виборчу комісії не пізніше 24 години дня голосування про кількість виборців, які взяли участь у голосуванні. Але цього зроблено не було! Цей факт підтверджено Головою Центральної виборчої комісії безпосередньо на брифінгу о 00 годин 07 хвилин 27 березня.

    Усупереч вимог частини 3 статті 68 Закону України „Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” на виборчих дільницях одночасно проводився підрахунок голосів виборців по виборах народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, без додержання визначеної Законом обов’язкової черговості;

    5) порушення передбаченого статтею 91 Закону України „Про вибори народних депутатів України” порядку транспортування і передачі виборчих доку ментів до окружної виборчої комісії.

    Відповідно до статей 8,24 Конституції України в Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.

    Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

    Шановний Вікторе Андрійовичу!

    ВИМАГАЄМО від Вас як гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, Голови Ради національної безпеки і оборони України (грубі порушення виборчого законодавства України, вражаючі фальсифікації результатів виборів реально загрожують національній безпеці України):

    1) невідкладно втрутитися та припинити масову фальсифікацію виборів;

    2) провести невідкладну зустріч з представниками всіх політичних сил – суб’єктів виборчого процесу (а не лише з трьома „переможцями”) для негайного усунення грубих порушень виборчого законодавства;

    3) зупинити оприлюднення сфальсифікованих результатів виборів до завершення повного повторного підрахунку голосів, закінчення розгляду скарг суб’єктів виборчого процесу;

    4) зобов’язати правоохоронні органи вжити заходів по виконанню їх конституційних повноважень, встановленню винних в фальсифікації виборів та притягненню їх до кримінальної відповідальності.

    Зі всією відповідальністю заявляємо: якщо Ви не припините масову чітко сплановану фальсифікацію цих виборів, будете потурати паплюженню вибору українських громадян, та так званій „перемозі” теперішніх лідерів виборчих перегонів, то Україна і весь український народ програють!

    Обраний на підставі масових фальсифікацій парламент ні нами, ні Народом України визнаватись не буде!

    Залишаємо за собою і політичними силами, які ми очолюємо і представляємо, право на захист конституційних прав всіма не забороненими Конституцією та законами України засобами.

    ПІДПИСИ:

    Голова Ради Блоку Юрія Кармазіна - Ю. Кармазін

    Голова виборчого блоку „Влада Народу” – О. Ващенко

    Голова Всеукраїнської Чорнобильської Народної Партії – М. Уманець

    Голова Народного Руху України за єдність – Б. Бойко

    Представник Блоку Бориса Олійника та Михайла Сироти – І. Пилипчик

    Голова Блоку „Патріоти України” – Ю. Сенюк

    Заступник Голови Ліберальної партії України – Ю. Сенюк

    Заступник Голови політичної партії „всеукраїнський патріотичний союз” – А. Корж

    Голова блоку партій „Союз” – Ю. Когут

    Заступник Голови, керівник секретаріату київської міської організації політичної партії „Третя Сила” – О. Буханцов

    ELCOMART Выборы 2006 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.