• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сандалове дерево: неймовірна сила природи

    Опубликовано: 2024-06-15 07:24:21

    У світі ароматів одна з найдивовижніших рослин - сандалове дерево, що має цінну деревину і багату історію. Паразитичне за своєю природою, це дерево, відоме також як "індійський сандал", харчується корінням сусідніх рослин, перетворюючи їх на своїх жертв. Однак його деревина і коріння містять дорогоцінну ефірну олію, яка стала ключовим компонентом ароматерапії, косметики та мила. Ба більше, сандалову олію здавна використовують у медицині для лікування різних недуг.

    Сандалове дерево (лат. Santalum album) належить до сімейства бобових і росте в тропічних лісах Азії, включно з Цейлоном, Індією та іншими регіонами. Це невелике дерево виростає до 6-10 метрів заввишки і відоме своєю здатністю прикріплятися до інших рослин для живлення свого коріння. Його плоди являють собою гладкі, округлі боби, а ефірна олія накопичується в корінні та деревині.

    Сандалова олія, що отримується з цього дерева, є в'язкою, солодкуватою рідиною з характерним тривалим ароматом. Склад олії містить цінні речовини, такі як санталол, санталон, санталову кислоту та інші компоненти. Ця олія знайшла широке застосування в парфумерії, косметиці, ароматерапії та виробництві мила.

    У парфумерії олію сандалового дерева використовують як базову ноту, надаючи ароматам глибину і теплоту. В ароматерапії вона відома своїми заспокійливими і розслаблювальними властивостями, а також ефективністю під час лікування респіраторних захворювань. Крім того, її застосовують у косметиці для догляду за шкірою і волоссям, завдяки своїм антисептичним і пом'якшувальним властивостям.

    Олія сандалового дерева також відома своїми афродизіакальними властивостями, сприяючи підвищенню статевої потенції у чоловіків і лібідо у жінок. Її унікальні лікувальні властивості застосовуються для боротьби з папіломами на шкірі та іншими шкірними проблемами.

    Цікаво, що сандалове дерево відігравало важливу роль у стародавніх релігійних обрядах в Індії та інших країнах Азії. Протягом тисячоліть його використовували для створення пахощів і в медицині за аюрведичними практиками. Однак зі збільшенням попиту на олію сандалового дерева процес її отримання став дорогим, що призвело до появи синтетичних замінників. Важливо враховувати, що тільки натуральна олія сандалового дерева зберігає всі її унікальні цілющі властивості.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.