• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розглядається можливість тимчасової зупинки транзиту через Польщу: Дональд Туск

    Опубликовано: 2024-03-21 13:00:21

    Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск розглядає можливість тимчасової зупинки транзиту через Польщу з метою задоволення вимог польських фермерів до зустрічі у Варшаві з українською делегацією, запланованою на 28 березня. Про це він повідомив на пресконференції у Варшаві, як повідомляє "Укрінформ".

    "Сподіваюся, що до 28 березня, коли запланована зустріч з українською урядовою делегацією у Варшаві, ми зможемо прийняти спільні рішення з Україною, які будуть безпечнішими для польських аграріїв", - заявив Туск.

    Прем'єр-міністр Польщі впевнений, що протягом двох тижнів будуть знайдені рішення з кількох питань, включаючи можливість тимчасової зупинки транзиту. Однак він підкреслив, що будь-які дії будуть проведені за згодою української влади з метою уникнення шкоди для України.

    Туск зауважив, що вдалося вирішити більшість питань, що турбували польських фермерів, включаючи користування частинами орних земель, які були заплановані до вилучення в рамках Європейського "зеленого курсу".

    Однак він визнав, що не все було вирішено на 100% через складнощі в переконанні Єврокомісії.

    Прем'єр-міністр також наголосив на необхідності збереження безпеки в Польщі та наданні допомоги Україні в умовах складної ситуації на кордоні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.