• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Норвегія підтримує українську ППО: виділено €240 млн

    Опубликовано: 2024-06-13 09:00:47

    Норвегія вирішила відзначитися значним внеском у посилення української протиповітряної оборони, призначивши на цю мету 240 мільйонів євро. Часткове фінансування ракет-перехоплювачів для системи Patriot, яке оголосила Німеччина, також увійде у цей план.

    Про це повідомило Міністерство закордонних справ Норвегії, наголошуючи на важливості посилення української обороноздатності. Станом наразі, за даними "Європейської правди", з 100 ракет-перехоплювачів, передбачених для України, понад 30 вже були передані.

    Згідно з оголошенням, Норвегія планує виділити 125 мільйонів євро на спільний з іншими союзниками проєкт, що стосується передачі ракет, і загалом 240 мільйонів євро на посилення протиповітряної оборони України.

    Це рішення наголошує на важливості міжнародної співпраці та підтримки України в умовах загострення ситуації на сході країни. Для Норвегії це є важливим кроком у забезпеченні безпеки та стабільності в регіоні.

    Така ініціатива з боку Норвегії має стратегічне значення, оскільки українська протиповітряна оборона відіграє важливу роль у забезпеченні безпеки не лише в Україні, але і в Європі в цілому.

    Для української влади це підтвердження того, що міжнародні партнери готові не лише словами, а й діями підтримувати країну в складний момент її історії, що надає додатковий стимул для розвитку військово-технічного співробітництва.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.