• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна звільнила з російського полону понад 200 осіб, серед них захисники ЧАЕС та острова Зміїний

    Опубликовано: 2024-01-05 14:00:09

    Україна оголосила про вдалий обмін полоненими, у результаті якого повернулось 230 осіб з російського полону. Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність всім, хто брав участь у цьому процесі та наголосив, що країна зробить все можливе для повернення всіх своїх громадян, які перебувають у російській неволі.

    Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак розширив інформацію, зазначивши, що серед повернутих є оборонці острова Зміїний та полонені з Чорнобильської АЕС. Ворог тримав у полоні не лише військовослужбовців, але й цивільних викладачів та поліцейського, який надавав гуманітарну допомогу населенню в Маріуполі.

    Обмін став результатом великих зусиль команди, а сам Єрмак висловив щастя за родичів та близьких, які знову обіймуть своїх рідних після тривалого очікування.

    Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими наголосив, що серед повернутих захисників є представники Збройних Сил України, Національної гвардії, ВМС, Державної прикордонної служби та Національної поліції, а також шестеро цивільних, які незаконно перебували в полоні.

    Зазначено, що серед повернутих є як ті, хто мав офіційний статус військовополоненого, так і ті військовослужбовці, які вважалися зниклими безвісти. Кількість повернутих включає 182 особи з офіційним статусом військовополонених та 48 осіб, які вважалися зниклими безвісти.

    Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець також привітав всіх з цією радісною подією та зазначив, що далі захисників чекає медичний огляд, відновлення документів, карток та реабілітація.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.