• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Митниця у листопаді відстає від плану: надходження до бюджету зменшилися на 20%

    Опубликовано: 2023-12-01 18:00:17

    Державна митна служба зафіксувала невиконання плану надходжень до держбюджету у листопаді на 20%, повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, Данило Гетманцев.

    За отриманими даними, митниця перерахує 39,2 млрд грн митних та інших платежів, що становить лише 81% від запланованих показників.

    Гетманцев вказав, що основною причиною зниження митних платежів є блокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

    "Індикативний показник у 48,5 млрд грн був реалізований лише на рівні 39,2 млрд грн, або 81%. Помітне відставання у листопаді можна пояснити виключно спадом вантажообігу на західній ділянці кордону", – відзначив він.

    Це зниження приходить на тлі перевиконання плану у попередній місяць, і Гетманцев підкреслив, що втрата доходів пов'язана саме зі зменшенням перетоку товарів на західному кордоні.

    Ситуація вказує на вплив зовнішніх факторів, зокрема, обмежень на кордоні, на фінансові показники держбюджету, і може вимагати додаткових заходів для забезпечення стабільності бюджетних надходжень.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.