Митниця у листопаді відстає від плану: надходження до бюджету зменшилися на 20%

01 дек, 18:00

Державна митна служба зафіксувала невиконання плану надходжень до держбюджету у листопаді на 20%, повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, Данило Гетманцев.

За отриманими даними, митниця перерахує 39,2 млрд грн митних та інших платежів, що становить лише 81% від запланованих показників.

Гетманцев вказав, що основною причиною зниження митних платежів є блокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

"Індикативний показник у 48,5 млрд грн був реалізований лише на рівні 39,2 млрд грн, або 81%. Помітне відставання у листопаді можна пояснити виключно спадом вантажообігу на західній ділянці кордону", – відзначив він.

Це зниження приходить на тлі перевиконання плану у попередній місяць, і Гетманцев підкреслив, що втрата доходів пов'язана саме зі зменшенням перетоку товарів на західному кордоні.

Ситуація вказує на вплив зовнішніх факторів, зокрема, обмежень на кордоні, на фінансові показники держбюджету, і може вимагати додаткових заходів для забезпечення стабільності бюджетних надходжень.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/558419.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua