• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Приватизація та оренда: Плани фонду держмайна на 2024 рік

    Опубликовано: 2023-12-01 09:00:05

    Фонд державного майна України оголосив свої амбіційні плани на 2024 рік, включаючи не лише велику приватизацію підприємств, а й аукціони з оренди, зокрема державних земель сільськогосподарського призначення.

    Голова Фонду, Віталій Коваль, висловив ці плани під час зустрічі з регіональним директором Інституту глобальних змін Тоні Блера (TBI), Ніколасом Дунаїсом.

    "Сьогодні час пошуку внутрішніх резервів держави", – зауважив Коваль.

    Плани великої приватизації на 2024 рік включають такі ключові активи, як Одеський припортовий завод, "Центренерго", Об'єднана гірничо-хімічна компанія, "Українські енергетичні машини", "Електроважмаш" та "Сумихімпром".

    "Наразі вже активно відбувається процес малої приватизації об’єктів, а найближчим часом плануємо виставити на ринок об’єкти великої приватизації зі стартовою вартістю від 250 млн грн", - додав Коваль.

    Окрім цього, у 2024 році планується розпочати аукціони з оренди сільськогосподарських земель, що перебувають у державній власності.

    Фонд державного майна також виступатиме як найбільший власник brownfield-активів, представляючи неактивні або покинуті підприємства з вже підключеними комунікаціями, які активно включаються в процес приватизації.

    Віталій Коваль підкреслив, що Фонд відкритий для рішучих інвесторів, вказавши, "Саме зараз виникає сприятливий момент для інвестицій в Україну".

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.