Приватизація та оренда: Плани фонду держмайна на 2024 рік

01 дек, 09:00

Фонд державного майна України оголосив свої амбіційні плани на 2024 рік, включаючи не лише велику приватизацію підприємств, а й аукціони з оренди, зокрема державних земель сільськогосподарського призначення.

Голова Фонду, Віталій Коваль, висловив ці плани під час зустрічі з регіональним директором Інституту глобальних змін Тоні Блера (TBI), Ніколасом Дунаїсом.

"Сьогодні час пошуку внутрішніх резервів держави", – зауважив Коваль.

Плани великої приватизації на 2024 рік включають такі ключові активи, як Одеський припортовий завод, "Центренерго", Об'єднана гірничо-хімічна компанія, "Українські енергетичні машини", "Електроважмаш" та "Сумихімпром".

"Наразі вже активно відбувається процес малої приватизації об’єктів, а найближчим часом плануємо виставити на ринок об’єкти великої приватизації зі стартовою вартістю від 250 млн грн", - додав Коваль.

Окрім цього, у 2024 році планується розпочати аукціони з оренди сільськогосподарських земель, що перебувають у державній власності.

Фонд державного майна також виступатиме як найбільший власник brownfield-активів, представляючи неактивні або покинуті підприємства з вже підключеними комунікаціями, які активно включаються в процес приватизації.

Віталій Коваль підкреслив, що Фонд відкритий для рішучих інвесторів, вказавши, "Саме зараз виникає сприятливий момент для інвестицій в Україну".


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/558414.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua