• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скорочення поставок снарядів: Як війна в Ізраїлі впливає на Україну

    Опубликовано: 2023-11-17 16:00:21

    Президент України Володимир Зеленський оголосив, що поставки артилерійських снарядів калібру 155 мм до України зазнали сповільнення. За його словами, це сталося внаслідок атаки бойовиків ХАМАС на Ізраїль у жовтні. Інформацію про це передає видання Barron’s.

    Президент відзначив, що це не є рішенням США припинити поставки Україні, але, скоріше, результатом загальної боротьби за обмежені ресурси після вищезгаданої події. Зеленський додає, що, незважаючи на це, Україна повинна захищати свої інтереси.

    За інформацією Axios, з посиланням на джерела, США мали намір передати Ізраїлю десятки тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів, призначених для України. Ці плани передбачали використання резервних запасів Сполучених Штатів.

    Зазначено, що угода про зберігання цих снарядів між Ізраїлем та США вже існує. Втім, американські чиновники вважають, що перерозподіл цих боєприпасів не вплине на здатність України продовжити опір Росії.

    Покрім американських поставок, Україні також обіцяні постачання боєприпасів від Євросоюзу. За обіцянкою, ЄС повинен був передати мільйон боєприпасів до березня 2024 року. Проте через бюрократичні перепони Євросоюз не зміг виконати цей план.

    Паралельно із цим розвідка Південної Кореї повідомила, що Росія отримала понад мільйон артилерійських боєприпасів від Північної Кореї з серпня. За даними Сеула, така кількість снарядів достатня для використання протягом двох місяців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.