• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Саудівські інвестори розглядають можливість придбання європейського футбольного клубу

    Опубликовано: 2023-10-12 17:00:32

    Група інвесторів, пов'язаних з владою Саудівської Аравії, розглядає можливість вкладення коштів у європейський футбольний клуб, який би був порівняний за масштабами з англійським "Ньюкаслом". Про це повідомляє видання The Independent із посиланням на свої джерела.

    За інформацією видання, група саудівських інвесторів визначила іспанську команду "Валенсія" та французький клуб "Марсель" як потенційні об'єкти для інвестицій. Цей крок свідчить про намір Саудівської Аравії підсилити свою присутність на футбольному ринку.

    Нещодавно ЗМІ почали активно обговорювати можливість того, що Саудівська Аравія отримає право провести чемпіонат світу з футболу у 2034 році.

    Наразі, інвестиції в футбольні клуби планується робити окремо від Суверенного інвестиційного фонду (PIF), який також є власником англійського клубу "Ньюкасл" і чотирьох інших команд Саудівської професійної ліги.

    Однак за словами джерел, посередникам вже вдалося досягти значного прогресу в переговорах. Винятково привабливими клубами для інвесторів вважаються ті, що мають величезну історичну спадщину та недавно досягли слабких результатів, оскільки це відкриває можливості для значного зростання з обмеженими витратами.

    Один із прикладів - "Ньюкасл", який вийшов до Ліги чемпіонів всього за півтори роки після витрати 300 мільйонів фунтів стерлінгів. Кульмінацією підйому став перший за останні 20 років матч Ліги чемпіонів на місцевому стадіоні "Сент-Джеймс Парк", в якому "сороки" розгромили іменитий "ПСЖ".

    У випадку обговорюваних опцій, "Валенсія" вважається привабливішою, ніж "Марсель", оскільки вона грає в більш престижній іспанській Ла Лізі. Проте власник клубу "Валенсія" Пітер Лім не бажає продавати команду до завершення будівництва нового стадіону.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.