• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Роль спорту в житті людини

    Опубликовано: 2023-09-20 16:43:39

    Спорт – організована за певними правилами діяльність людей, яка полягає у зіставленні їх фізичних та інтелектуальних здібностей. Спорт – це невід'ємна частина нашого життя. Ми є прямим підтвердженням, що спорт у нашому житті дуже важливий. Але яку ж таки користь нам приносить спорт? Чому такий важливий спорт для нас? Як же він здатний змінити багато в нашому житті на краще? Чому потрібно займатися спортом? Яка його роль у житті кожного з нас?

    Що дають нам спортивні навантаження

    За допомогою спорту ми можемо тримати своє тіло у формі та виглядати краще. Так само, дуже важливе фізичне загартування. Завдяки регулярним заняттям, ми можемо тримати м'язи в тонусі, позбавлятися зайвих кілограмів, виглядати набагато стрункішмим та красивішими. Відвідуючи спортивний зал, майже кожен знає, наскільки корисний спорт. Однак він здатний дати нам набагато більше користі для тіла.

    Для деяких людей спорт стає актуальним лише тоді, коли необхідно скинути зайву вагу. Але навіть у струнких людей заняття спортом можуть приносити користь. Чому?

    • Поліпшення пам'яті. Фізичні навантаження насичують м'язи та мозок киснем, що сприяє покращенню пам'яті.

    • Підвищення загального здоров'я. Під час занять спортом організм виробляє ендорфіни – гормони, які допомагають справлятися зі стресом.

    • Люди, які займаються спортом, менш схильні до застудів і хвороб.

    Змусити себе займатися спортом – це вже встановлений початок вашого розвитку. Роль спорту у самодисципліні дуже велика. Заняття спортом щодня, це вже відправна точка. Завдяки цьому ви робите планування своїх буднів більш точними, зрозумілими та стабільними. Це зміцнює як тіло, так і характер, розвиває силу волі, навчає нас дисципліни та самоконтролю.

    В який час краще тренуватися

    Заняття ранковим спортом заряджають ваш організм енергією. Відомий факт, що під час занять спортом в організмі людини виробляється гормон «ендорфін», який більш відомий як гормон щастя. Потрібно лише подолати лінощі, ранкову сонливість і десять-п'ятнадцять хвилин пробігтися стежкою.

    Гарний настрій та заряд енергії – забезпечені. Виникає питання, як займатися спортом з задоволенням? Йому треба присвячувати десять-п'ятнадцять хвилин на день? Так, можна і десять-п'ятнадцять хвилин на день, а краще годину і більше, головне досягти тих цілей, які ви перед собою ставите. Фізичне навантаження є чудовим способом позбутися депресії. Заняття спортом - ідеальний спосіб боротьби з сумом, поганим настроєм, який часто буває у робочі дні.

    Як спорт впливає на подовження життя

    Нам відомо, що регулярні фізичні заняття спортом збільшують тривалість життя. Багато хто стверджує, що при фізичних навантаженнях збільшується споживання кисню в організмі, активніше працюють багато органи, а це означає, що тіло швидше зношується. Можливо, цей факт є правдою. Але нетреновані м'язи, на жаль, раптово можуть відмовитись працювати. Наприклад, серце може не впоратися з потоком крові, а це загрожує нападом. Багато людей похилого віку часто займаються спортом, не відчуваючи у своїй дискомфорту.

    Спорт – допомога нашого життя. Чому ж потрібно приділяти спорту час кожен день? Як я вже говорила, регулярні фізичні навантаження зміцнюють наші м'язи та органи. Це запобігає багатьом хворобам, дозволяє відчувати себе краще, незважаючи на вік. Спорт дуже допомагає нам жити. Цілковито не важливо, де ви приділяєте йому свій час, у спортзалі Аполло Некст чи вдома.

    Фізичні навантаження для організму важливі, ми знаємо з дитинства. Головне - бажання, не складно приділяти 30 хвилин на день і завжди відчувати себе бадьоро і бути у гарному настрої. Це важливе знання, яке має проникнути у кожного. Невипадково вся система освіти включає фізичне виховання для дітей та підлітків. Девізом кожної людини має бути: "Рух – це життя!" Займайтеся спортом, зміцнюйте здоров'я, отримуйте радість та формуйте сильний характер.


     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.